Müdür Sünnetçioğlu'ndan Engelliler Günü mesajı…

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, bir mesaj yayınladı.

Müdür Sünnetçioğlu'ndan Engelliler Günü mesajı…

   Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engelli kişileri güçlendirmek, kapsayıcılığı ve eşitliği sağlamanın tüm dünyada ana hedef olduğunu belirtti.

   Sünnetçioğlu, öncelikle Sağlıklı bir insanda fiziksel olarak her an kendisinin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini söyleyerek, “Engelli kişiler, hem işverenler hem de süreci izleyenler tarafından izlenmelidir. Hükümetler, engelli kişiler ve onların temsilci örgütleri, akademik kurumlar ve özel sektör, engellilere yönelik bu hedefleri sağlamak için tüm dünyada bir "ekip" olarak çalışmalıdır. Sağlık sunucuları ise; doğum, hastalık, kaza ve afet nedenli engellilik riskini azaltmak için çalışmalı ve engelli bireylerin durumlarının iyileştirilmesi, sağlık durumlarının kötüye gidişlerinin önlenmesi ve bu bağlamda sağlıklarının korunmasına ekip olarak destek vermelidir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Sağlık Hizmetleri Başkanlığımızın merkez ve ilçelerimizdeki hastanelerde oluşturdukları engelli ve yaşlı refakat birimleri sayesinde de engelli vatandaşların zorluk çekmeden sağlık hizmeti almaları sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

    Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde evde bakım hizmetleri kapsamında ihtiyaca cevap verecek sayıda engelli nakil aracı bulunduğunu söyleyen Sünnetçioğlu, ‘Hastane Yerleşkesi Kabartma Haritası’ yapıldığını belirtti.

   Her serviste bir kadın ve bir erkek engelli hasta olmak üzere en az iki engelli hasta odası bulunduğunu söyleyen Sünnetçioğlu, “Hastanemizde Engelli bireylere özel 1(bir) poliklinik odası çalışması başlatıldı. İşaret dili için 2018 yılında Müdürlüğümüz Hasta Hakları birimi tarafından eğitim düzenlendi ve her hastaneden bu eğitim için personel alındı. Engelli bireylere hastane içi ve dışı refakat edebilecek yönlendirme personeli bulunmaktadır. Acil, Poliklinik, Servis girişlerinde bilgilendirme, yönlendirme, uyarma amaçlı bilgilendirme işaret ve sistemlerinin çalışması yapıldı. Sağlık tesislerinin giriş çıkışlarının, rampa eğimlerinin ve sahanlık alanların engelli hastaların rahat ulaşımını sağlayacak şekilde düzenlemesi için çalışmalar başlatıldı. Engelli vatandaşlarımızın, sağlık alanlarımızda umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması için çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29