Kış tedbirleri masaya yatırıldı

Van’da Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında Kış Mevsimi Tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi.

Kış tedbirleri masaya yatırıldı

   Edremit İlçesindeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşan kış mevsiminde alınacak tedbirler detaylarıyla masaya yatırıldı.

   Özellikle karla mücadelenin çok önemli olduğunu belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, çığ konusunda da gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

   Van-Bahçesaray karayolunun bazı bölgelerinde çığ tehlikesinin mevcut olduğuna dikkat çeken Vali Bilmez, “Yolların kar nedeniyle kapanması durumunda bölgedeki ilgili kişiler yetkililere en kısa süre içerisinde haber verecek. Koordinasyon içerisinde çalışma yürütülecek. Karla mücadele ve yol açma çalışmalarında özellikle çığ tehlikesi bulunan bölgelerde gerekli önlemler alınıp uygun görüldüğü taktirde çalışma yapılacak. Gerek görülürse özellikle Van-Bahçesaray karayolu belirli saatlerde trafiğe kapatılabilecek”dedi.

  Şehir içerisinde de yolların ve kaldırımların kardan temizlenmesi için ekiplerin sürekli hazır vaziyette olacağını vurgulayan Vali Bilmez, vatandaşların mağdur olmaması için her türlü tedbirin alındığını dile getirdi.

  Şehirlerarası yollarda da özellikle TIR’ların kayıp yolu kapattığının ve ulaşımı aksattığını vurgulayan Vali Bilmez, bunun içinde bu tür sorunların yaşandığı Çaldıran, Başkale, Gürpınar ilçelerimizde araçların bekleme alanları oluşturulacağını ifade etti.

  Toplantı, kış tedbirleri konusunda kurumların yapacakları çalışmalar, araç parkları ve personelleri hakkında sunum eşliğinde bilgi vermesiyle son buldu.

  Toplantıya, Vali Yardımcısı Turgut Gülen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, 12 ilçe kaymakamı, ilçe belediye başkanları, Karayolları, Sağlık, AFAD, Millieğitim, DSİ, İl Tarım Orman müdürleri ile ilgili kurum temsilcileri de katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2020, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29