Kademeli elektrik tarifesine düzenleme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlara elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatı verdiğini açıkladı.

Kademeli elektrik tarifesine düzenleme...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' dedi. 

Erdoğan, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalara 60 milyar liralık bir kefalet limiti açılacağını da söyledi.

Elektrikte kademeli fatura uygulamasında ilk kademe tüketim sınırı değişti.

Erdoğan, en düşük tarifede aylık elektrik tüketiminin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz.

2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini veriyorum.

Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz. Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz. İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteğini KOBİ ve KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için sağladık. Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. Yeni kredi paketimizin firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederek diğer hedeflerimizle birlikte enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi de yerine getireceğiz. 20 yıldır bu ülkenin ve bu milletin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden de yine biz geleceğiz.

Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacak, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız.

Diğer yandan havaların ısınmasını beklemeden, orman yangınlarıyla mücadelemizi güçlendirecek adımlarımızı atıyoruz. İHA'ları 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 50'ye çıkarıyoruz.''

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2022, 19:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
VEPSAŞ'A İVEDİ VE ÖNEMLİ HATIRLATMA
VEPSAŞ'A İVEDİ VE ÖNEMLİ HATIRLATMA - 2 yıl Önce

Bütün Van bazı uygulamalardan şikayetçi. NE GİBİ: Mesela elektrikte 32, 35, 38, 41, 44 günlük faturalar şeklinde sayaç okuma ve fatura kesimleri ASLA İSTEMİYORUZ. Elektrik faturaları 30 günlük olsun. İlk fatura kesimi hangi günse son fatura kesimi de aynı gün olsun, faturalar 30 günü asla aşmasın. Faturalar kabarık gelmesin. Yüksek ve kuşkulu gelmesin. Ocak ayında 150 kwh sınırını aşan pek çok faturanın otuz günü aşan fatura kesimi sebebiyle olduğu şeklinde çok yaygın şikayetler bulunmaktadır. Elbette peşinen itham etmiyoruz ama şikayetler çok fazla. Bundan sonra CİMER'e, Enerji Bakanlığına, İdari makamlara, yargıya ve basına tepki ve şikayetlerin ulaşmaması ve ulaştırılmaması için VEPSAŞ'tan VAN'DAKİ hanelerin, sitelerin, TOKİ'lerin, iş yerlerinin, büroların, esnafın fatura kesimlerini yalnızca 30 GÜN üzerinden hesaplamasını KESİNLİKLE BEKLİYORUZ. VEPSAŞ haksız ve hukuksuz olan 30 günü aşan kuşkulu veya yüksek gelen on binlerce fatura sebebiyle hükümeti de zora düşürmemelidir. BU YANLIŞ UYGULAMAYA ACİLEN SON VERİLMELİ, BUNDAN SONRAKİ AYLARDA VE YILLARDA SAYAÇ OKUMALARI VE FATURA KESİMLERİ 30 GÜN OLARAK BİR DÜZENE SOKULMALIDIR.

SIRADAKİ HABER