İŞGEM ailesi geleneksel iftar programında bir arada…

Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) yöneticileri ve firma temsilcileri, girişimciler ve aileleri her yıl yapılan geleneksel iftar etkinliğinde bir araya geldi. İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, söz konusu iftarı yeni salonlarında açmalarının mutluluk verici olduğunu belirtti.

İŞGEM ailesi geleneksel iftar programında bir arada…

        Eski Kundura Fabrikası olarak bilinen Süphan Mahallesi'ndeki İŞGEM'in yeni salonunda gerçekleşen 14. İftar programına yoğun ilgi gösterildi.

 


      Van Sanayicisi ve İşadamları Derneği (VANSİAD) Başkanı Mehmet Çaldağ, İşgem Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, yöneticiler, girişimciler, çalışanları ve ailelerinin katıldığı iftar etkinliği yoğun ilgi gördü.

 


      İftar öncesi İŞGEM ile ilgili bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, "Bildiğiniz üzere 2004 Yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca ÖSDP-1 kapsamında ilimizde tanıtımı yapılan İŞGEM Projesine Van Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak talipli olunmuş. Dünya Bankası Finansmanı ile Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve KOSGEB tarafından açılan ihaleye Van Sanayici ve İş Adamları Derneğince hazırlanıp sunulan Van İŞGEM proje teklifi 2004 yılının 12. ayında kabul edilmiştir. İlimizde 2 Yıl boyunca kapalı duran Sümerbank Van Deri ve Kundura Fabrikasına ait arazi ve üzerindeki gayrimenkuller Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile İŞGEM olarak kullanılmak kaydıyla 30.12.2004 Tarihinde KOSGEB başkanlığı'na devredilmiştir. KOSGEB ile VANSİAD arasında 14.01.2005 tarihinde yapılan protokol ile söz konusu yerin kullanımı İŞGEM olarak kullanılmak üzere VANSİAD' a tahsis edilmiştir. Yapılan tahsis 2016 yılından başlamak üzere 15 yıllığına yenilenmiştir. Proje VANSİAD tarafından kurulan Van İŞGEM (Van Teknoloji İş Geliştirme Ve Girişim Hizmetleri Limited Şirketi) tarafından yürütülmektedir" dedi.

 


      Van İşgem projesine 2005 yılı 6. ayından itibaren girişimci alınmaya başlandığını ve proje çerçevesinde ön görülen hedeflerin tamamının zamanından önce yerine getirildiğini ifade eden Gedik, "2011 Yılında ilimizde yaşanan depreme kadar % 100 doluluk ve 350 kişilik istihdam ile faaliyet sürdüren Van İŞGEM deprem sürecinde ve sonrasında ciddi sıkıntılar yaşamıştır" şeklinde konuştu.

 


      'Van İşgem Büyüyor' projesine de değinen Gedik, "2009 Yılından itibaren yürütülen ve 2016 yılında başlatılan Van İŞGEM Büyüyor projemiz ile girişimci sayısının 60 çalışan sayısının ise 600 ün üzerinde olması hedeflenmiş ayrıca proje sonucunda sağlanan eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile başarı grafiğinin daha fazla yükseltilmesi ve diğer İŞGEM'lere örnek teşkil etmesi hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER