İpekyolu'ndaki sanat galerisi yıl sonuna kadar tamamlanacak

İpekyolu Belediyesi’nin prestij projeleri kapsamında yapılacak olan Sanat Galerisi’nin, yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

İpekyolu'ndaki sanat galerisi yıl sonuna kadar tamamlanacak
İpekyolu Belediyesi, Kentin en işlek Caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokağı üzerinde, pek çok sergi ve kültürel çalışmalara ev sahipliği yapacak “Sanat Galerisi” yapımının startını verdi.

 

  Sanatla iç içe bir İpekyolu olacak

  İpekyolu Belediyesi’nin “Marka bir İpekyolu inşa ediyoruz” projelerinden biri olan ‘Sanat Galerisi’nin, İpekyolu özelinde, Van geneline hitap edeceğini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, “Sanat Galerimiz pek çok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak teknik donanıma sahip olacak.

  İpekyolu’nda yaşayan sanat aşığı insanlarımızın bina eksiğini Sanat Galerisi binamızın yapılmasıyla çözmüş olacağız. Vanlı hemşerilerimizin bundan böyle sanatla daha fazla iç içe olabileceği bu mekânın, Van’ın sanat yaşamına ve sanat toplumu oluşmasına önemli katkı sunacağına inanıyorum.” dedi.

 

  İpekyolu Belediyesi yetkililerince yapılan açıklamada ise, Sanat Galerisi’nin sanatsal figürlerin ve temaların ön planda tutulduğu, sanatsal aktivelerin rahatlıkla yapılabileceği özellikleri bir arada barındıracağı belirtildi.

  Ayrıca galerinin yer alacağı sanat sokağının cazibe merkezi olacağı, yol yenileme çalışmaları, aydınlatma, peyzaj uygulamaları ve sokak boyu cephe giydirmelerinin yapılarak, sanatsal heykel ve objelere ağırlık verileceği öğrenildi.

  Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2021, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29