İpekyolu'ndaki okullarda fidan dikimi…

Van’ın İpekyolu Belediyesi son zamanlarda çıkan orman yangınlarına karşı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un fidan dikim çağrısı üzerine bir farkındalık oluşturmak amacıyla ilçeye bağlı birçok okulda fidan dikimi başlattı.

İpekyolu'ndaki okullarda fidan dikimi…

    Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kısa süre önce ilk ders zilini çalacak köy okullarındaki öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenleri, öğrencileri evlerine uğurladıktan sonra okul bahçelerinin toprağına birer fidan bırakmaya davet etmişti.

    Selçuk, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Güzel ülkemizde, yanan ormanların hüznünü bir kez daha yaşıyoruz. Yarın ilk ders zilini çalacak köy okullarımızdaki öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi, öğrencileri evlerine uğurladıktan sonra okul bahçelerinin toprağına birer fidan bırakmaya davet ediyorum." İfadelerini kullanmıştı.

 

     “OKUL BAHÇELERİNE DİKİM YAPILIYOR”

    İpekyolu Belediyesi de hem öğrencilere yeşil alanların ve ağaç sevgisinin kazandırılması, hem son zamanlardaki orman yangınlarına dikkat çekmek hem de Bakan Ziya Selçuk’un fidan dikim çağrısı üzerine harekete geçti. Farkındalık kapsamında Belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ihlamur, Çınar, Kiraz, Süs Armudu, Katalpa ve At Kestanesi fidanını ilçedeki okul bahçelerine dağıtarak, dikimini yaptı.

    Müdürlük, ayrıca dikimlerin sezon boyunca devam edeceğini de belirtti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29