İpekyolu'ndaki imar işlemleri artık internet üzerinden yapılabilecek 

İpekyolu Belediyesi, vatandaşlara kolaylık sağlamak adına vatandaşların imarla olan işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı. Uygulama hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, “Belediyemizin öncülük ettiği e-imar sistemini doğuda ve güneydoğuda ilk kullanan belediye inşallah biz olacağız” dedi.

İpekyolu'ndaki imar işlemleri artık internet üzerinden yapılabilecek 

      ‘Teknoloji dostu belediyecilik’ anlayışıyla sürdürülebilir gelişimi esas alan İpekyolu Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla, imarla olan işlemlerin internet üzerinden yapılması için e-imar uygulamasını başlattı. 

 

    BAŞKAN VEKİLİ ASLAN: TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN TEK TIK İLE ERİŞİM OLACAK

 

   İpekyolu Belediyesi olarak vatandaşların pandemi dönemi ve sonrası için imarla olan işlemleri kolaylaştırmak adına e-imar uygulamasını başlattıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Bizim belediyemizin öncülük ettiği e-imar sistemini doğuda ve güneydoğuda ilk kullanan belediye inşallah biz olacağız. Diğer belediyelerimize örnek bir çalışma olmasını istiyorum. Buradaki temel amacımız özellikle pandemi döneminde insanların belediyeye gelmeden hizmete ulaşmasını sağlamaktı. Bu sistemle Türkiye’nin neresinde olursa olsun insanlar bilgisayarları, tabletleri, telefonları üzerinden online bir şekilde arsalarının, taşınmazlarının imar durumunu görebilecek.  Vatandaşlarımız, tek tık erişim ile büyük kolaylık sağlayacak olan e-imar uygulamasına belediyemizin internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.” dedi.

 

    “VATANDAŞLARIMIZIN BELEDİYEYE GELMELERİNE GEREK KALMIYOR”

 

    Hayata geçirilen e-imar uygulaması ile imar planlarının kesintisiz ve anlık olarak görüntülenebileceğini dile getiren Başkan Vekili Aslan, “Teknolojinin gelişmesiyle beraber hizmet kavramı da değişiyor. Verilere hızlı ve şeffaf bir şekilde ulaşmak artık çok önemlidir. Belediyemizin yıllık ortalama olarak resmi anlamda 550 belge vermişiz. Yani bize telefonla ulaşan, farklı yollarla ulaşanları, vatandaşlara şifahi olarak verdiğimiz bilgileri de buna dahil edersek bu rakam yıllık en az 2 bin başvuru ediyor. Bu durum vatandaşlarımız ve belediyemiz için yüktür. Vatandaş bir ruhsat alacağı zaman bilgi amaçlı imar durumu düzenliyorduk, ifraz tevhit durumlu imar belgesi düzenliyorduk, ruhsat durumlu imar belgesi düzenliyorduk. Şimdi bu sistemle bilgi amaçlı imar durumunu vatandaş görebiliyor, ifraz tevhidini de biz kaldırdık, harita mühendisleri e-imar sisteminden görüp bize mail atıyorlar, biz o mail üzerinden çalışma yapıyoruz. Bu durum vatandaşın ve personelimizin işini kolaylaştırıyor.  Vatandaşlar imar durumlarını sorgulamak istedikleri yerler için; ada-parsel bilgilerini girerek sorgulama yapabilecekler. Bu sorgulamada parsellerin plan fonksiyonu, kat adedi ve çekme mesafesi, değerlerine ve parsellerin diğer özel koşullarına ulaşım sağlayabilecekler. Bu uygulama İpekyolu’muza, Van’ımıza hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29