İpekyolu'na İpekpark yapılıyor

Van’ın İpekyolu İlçesi’nde hayata geçirilecek olan İpekpark Projesi, ilçede vatandaşların ve çocukların en fazla uğrayacağı ve zaman geçireceği bir park olacak. Doğu Anadolu’da benzeri olmayan tematik parkta; buz pisti, ters ev, yürüyüş alanları, elsa kulesi, eğlence merkezleri, oyun alanları yer alacak. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, ihale aşamasına gelmeyen hiçbir projeye tanıtmadıklarını ifade etti.

İpekyolu'na İpekpark yapılıyor

   İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, ilçede yapılacak olan projeleri, ihale aşamasına geldikten sonra kamuoyuna duyurduklarını ifade etti.

   Slayt gösteri ile sunulan park ile ilgili tanıtımın ardından konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, söz konusu yeşil alanlar sayesinde insanların adeta nefes alabileceğini kaydetti.

 

12 DÖNÜMLÜK ALAN PARK İLE NEFES ALACAK

   Van’ın en önemli projelerinden biri olan, insanların yeşil alan ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayacak, ailelerin tercih edeceği çok güzel bir park projesini hayata geçireceklerini dile getiren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, TOKİ’ye ait 12 dönümlük alan üzerinde İpekpark’ın yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

   Aslan, “Arkadaşlar bildiğiniz üzere bizler İpekyolu Belediyesi olarak ihale aşamasına gelen projeleri sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Çok güzel bir projemiz hayata geçecek. Çohaz Petrol’ün yanında Engelsiz Akademimiz var. O akademinin hemen arkasında TOKİ’ye ait 12 dönümlük yerin hem park, hem yola terkinini aldık. İpekyolu’muz için çok önemli bir karar. Çok değerli ve kıymetli bir alan. Orayı yeşil alan yapalım istedik. Vatandaşlarımız için tematik bir park projesi hazırladık. İpekpark Projesi olarak inşallah kısa süre içinde ihaleye çıkıyoruz ve çalışmalar başlayacak. İnşallah Kasım ayı içinde tamamlanır diye düşünüyoruz” dedi.

 

İLERİYE DÖNÜK OLARAK PLANLANDI

   İpekpark Projesi’nde birçok alanı ileriye dönük taşınabilir olarak planlandığını dile getiren Aslan, “İpekpark içinde yaklaşık 650 metrekarelik bir buz pisti planladık. Zemin bölümü 350 metrekarelik. Bu, birçok şehirdeki buz pistlerinden daha büyük. Ama ileride büyütülmek istenirse büyütebiliriz. Ayrıca parkın içinde yapılan bir alan küçük gelirse, geniş bir alana taşınabilecek” ifadelerini kullandı.

   TOKİ’ye söz konusu arsa için teşekkür eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, “İnanın talebimizi ilettik, onlar da kabul etti. Normalde bu tür yerler genelde bina olarak planlanıyor. Sağolsunlar ilçemiz için park alanı olarak tahsis edildi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haftaya söz konusu ihalenin EKAB’a girilmesi için çalışılacağını anlatan Aslan, “İnşallah bu sene bitiririz. Kasım ayı içinde tamamlanması için çabalayacağız. Bu projenin fikir aşaması dahil toplam belki altı aydır uğraşıyoruz. Sadece bu proje değil, diğer projelerle de tek tek ilgileniyoruz. Bu ve benzeri projeleri zaman zaman sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmayı planlıyoruz” dedi.

 

“ŞEHRİN GÖBEĞİNDE BÖYLESİ PARKLAR BİR NİMET”

   Şehrin göbeği olarak nitelenen söz konusu alanlarda böylesi parkların olmasının önemine vurgu yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Bildiğiniz gibi şehrin göbeğinde Kentpark da var. Orayı şimdi daha da büyütüyoruz. Arka taraftan yeni bir yol açıldı. İstiyoruz ki insanlarımız kentin merkezinde bu tür parklarla nefes alsın. Yine bu tür parklarda çocuklarımızın eğitim göreceği, eğleneceği, zaman geçireceği alanların daha fazla olması için gayret gösteriyoruz. İpekpark da kentin göbeği olarak nitelediğimiz bir bölgede. Çohaz Petrol’ün hemen yanında, Engelsiz Akademi’nin arka tarafında. Zaten oradaki yollar da genişledi. Yine bu bölgede belediye olarak yapacağımız çalışmalarla parkın değeri artacak” diye konuştu.

   Parkın güvenliğinin de 7/24 sağlanacağını dile getiren Aslan, parkın içindeki sadece buz pistinin çok cüzi bir ücretle kullanılabileceğini anlatarak, “Amacımız para kazanmak değil. Bazı şeylerin önünü kesmek lazım. Ücretsiz olursa önüne geçemeyiz. Buz pisti başka şehirlerde 10, 20, 30 tl. Biz burada 2-3 tl veya 5 tl yapacağız. Amacımız daha kullanışlı olsun. Öteki türlü inanın altından çıkamayız. Amacımız bir düzen içinde bu pist değerlendirilsin” dedi.

   Aslan, projelerinin bundan sonra da ihale aşamasına geldikten sonra gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna duyurulacağını anlattı.Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER