İpekyolu Belediyesi'nin 'e-imar' sistemi işleri hızlandıracak

İpekyolu Belediyesi ‘e-imar’ sistemine geçerek, vatandaşların Belediye ye gelmeden imar ile ilgili tüm işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirmesine olanak sağlayan sisteme geçiyor.

İpekyolu Belediyesi'nin 'e-imar' sistemi işleri hızlandıracak

      Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada, yeni sistem sayesinde zamandan- dosyadan ve evrak çıktısından tasarruf sağlanacağı ifade edildi.

 

   Alt ve üst yapı çalışmalarından, kültürel ve sportif aktivitelere kadar, pek çok alanda hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüren İpekyolu Belediyesi, şimdi de imar ile ilgili tüm işlemleri internet ortamında vatandaşın erişimine açıyor.

   29 Haziran pazartesi günü erişime açılması planlanan, e-imar sistemi ile haftanın 7 günü 24 saati (7/24) vatandaşların Belediyeye gelmeden, imar ile ilgili pek çok konudaki bilgiye ulaşımının sağlanmasının hedeflendiğini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Sinan Aslan; “Bu sistemin sağladığı yenilikle mimar, mühendis, değerleme uzmanları, emlakçı ve yapı denetim firmaları Belediyeye gelmeden, zamandan, dosyadan ve proje çıktısından tasarruf ederek tüm evraklara elektronik ortamdan ulaşılabilecektir. Bu sistemimizle vatandaşlarımız da imar ile ilgili her türlü bilgiye diledikleri yerde erişebileceklerdir. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi vatandaş odaklı bu hizmetimizin de ilçemiz sakinlerine, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

 

    E-İmar Uygulaması İle Yapılabilecek İşlemler ise şu şekilde açıklandı:

1.            7 Gün 24 Saat güncel imar planına ücretsiz erişim

2.            Ada etüt sınırlarında ada etüt raporlarına erişim

3.            Parsele ait cephe ve derinlik bilgilerinin plan üzerinden hesaplanması

4.            Varsa kamusal alanlara terk miktarının hesaplanması

5.            İmar planı ve uydu görüntüsünü, aynı altlıkta görüntüleyebilme imkânlarının vatandaşlara sunulmasının hedeflendiği sisteme ise şu adreslerden erişim sağlanabileceği bilgisi paylaşıldı;

İmar Durumu İçin            : //keos.ipekyolu.bel.tr:90/imardurumu/index.aspx

Kent Rehberi İçin            : //keos.ipekyolu.bel.tr:90/keos/

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER