İpekyolu Belediyesi'ndeki 650 işçi için yeni ek protokol…

İpekyolu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında taşeron işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve maaşlarında iyileştirme yapılması kapsamında 650’ye yakın işçi için yeni ek protokol imzalandı.

İpekyolu Belediyesi'ndeki 650 işçi için yeni ek protokol…

    İpekyolu Belediyesi’nde düzenlenen ek protokol imza törenine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

 

   EN FAZLA ALT TABAKADAKİ PERSONELLER GÖZETİLDİ

   Alt tabakada çalışanlara dikkat çeken Başkan Vekili Aslan, “En fazla gözettiğimiz şey en alt tabakada maaş alan çalışma arkadaşlarımız oldu. Bunların arasında kimler var; gece biz uyurken çöplerimizi toplayanlar, park bahçelerimizi onaranlar, gerçekten bedeniyle bu işi, alın teriyle ekmeğini kazanan arkadaşları daha çok gözetmek istedik. Yaklaşık 650 çalışanımız var. İnşallah bu çok kısa sürede 750-800’leri de bulacak. Bu çalışma arkadaşlarımızın imkanlarımız ölçüsünde ücretlerini, maaşlarını iyileştirmeye çalıştık. Ocak ayında tekrar bir zammımız olacak. Haziran ayında da inşallah olacak. Protokolün bitmesine 15 ay kalmasına rağmen onların daha refah içerisinde, daha güzel şartlar içinde yaşayabilmesi için biz kendi imkanlarımız ölçüsünde ilgili zamları yapabilmeye çalıştık. İnşallah imkanlarımız daha iyi olur ve daha iyileştirmeler yapabiliriz. Hepsine hizmetlerinden dolayı ve bundan sonra da belediyemize, şehrimize, insanımıza yapacakları hizmetlerden dolayı mesai arkadaşlarıma buradan selamlarımı, teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

   Başkan Efeoğlu ise sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29