İpekyolu Belediyesi ekipleri 45 ton çöp topladı

Van'ın merkez İpekyolu Belediyesi'nce başlatılan çevre temizliği kapsamında Van Gölü'nden ve Akköprü Deresinden yaklaşık 45 ton çöp toplandı.

İpekyolu Belediyesi ekipleri 45 ton çöp topladı

İpekyolu Belediyesi, ilçedeki cadde, mahalle, sokaklarda rutin temizlik çalışmalarına devam ediyor.

 

Kent temizliği ve estetiğine büyük önem veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bir yandan ise göl, dere ve kanallarda temizlik çalışması yürütüyor.

 

Temizlik çalışmaları kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ilçe sınırlarında bulunan Van Gölü'nün 2 bin 800 metrelik sahil bölümünde yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yaklaşık 40 ton, yine kent için çok önemli olan Akköprü deresinden ise 5 top çöp toplandı.

 

“YEŞİLE, ÇEVREYE, VAN GÖLÜ’NE HASSASİYETLE YAKLAŞIYORUZ”

   İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Sinan Aslan, Van Gölü’nün ve Akköprü Deresinin şehrin en önemli değerlerinden olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yeşile, çevreye, Van Gölüne hassasiyetle yaklaşıyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Fen İşleri çalışmalarımız ne kadar önemliyse çevre koruma çalışmalarımız da o denli önemlidir. Van Gölü’ndeki kirliliğin önüne geçmek için radikal kararlar aldık. İlçe merkezinde bulunan, göl için tehlike arz eden ahırların yıkımına başladık. Bu yıkımlarda önemli bir mesafe katettik. Yine düzenli olarak Van Gölü sahilindeki çöpleri topluyoruz. Ama burada önemli olan vatandaşlarımızın bilinçlenmesidir. Gölün kirletilmesi demek yok edilmesi demektir. Bu kadar önemli bir değerin yok olmaması için herkes bilinçli davranmalıdır. Ayrıca kentimiz için önemli olan Akköprü Deresi’nde de yılın belli aylarında temizlik çalışmaları yapıyoruz. Van için çok önemli olan sadece Van Gölü’nde yaşayan endemik tür olan İnci Kefalleri yılın belli dönemlerinde Akköprü Deremizi, göle geçişte göç yolu olarak kullanıyor. Deremizin temiz olması demek daha fazla balık ve sağlıklı göç demek. Derenin temiz olması insan sağlığı açısından da çok önemlidir. Özveriyle çalışan bütün Çevre Koruma ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“EN GÜZEL TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR”

   İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Volkan Avcı ise, sonbahar aylarıyla birlikte başlattıkları yoğun temizlik çalışmalarının süreceğini söyledi.

 

Avcı, “Belediye olarak kısa süre önce sonbahar temizliğimize başladık. Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan’ın talimatlarıyla Akköprü Deresinde temizlik yaptık ve dereden 5 ton çöp topladık. Yine İpekyolu sınırları içerisinde olan Van Gölü sahilinde çevre kirliliği oluşturan yaklaşık 40 ton civarında çöpü gölden çıkardık. Halkımıza sesleniyoruz. Van Gölü hepimizindir. Bir tane Van Gölümüz var. Lütfen daha duyarlı olalım ve kirletmeyelim. Her zaman söylüyoruz. En güzel temizlik kirletmemektir.” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29