İnce: Ben dünyanın en zengin insanıyım!

Van'da konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dünyanın en zengin insanı olduğunu belirterek, "Erdoğan bana gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Aslında ben dünyanın en zengin cumhurbaşkanı adayıyım. Çünkü Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Kadın-Erkek diye ayırmam. 81 milyonu seviyorum" dedi. İnce, ülkenin genç nüfusa sahip olduğunu ve bunun iyi değerlendirmesi gerektiğini de söyleyerek, "Sorunları en iyi şekilde çözeceğimize söz veriyorum" dedi.

İnce: Ben dünyanın en zengin insanıyım!

         24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimlere günler kala siyasi parti çalışmaları sürerken, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Van'da partililerle bir araya geldi.

 


       CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kars mitinginin ardından Van'da Beşyol Mevkii'nde partililerle bir araya geldi.

 


          Sabah saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı Beşyol mevkiinde güvenlik güçleri yoğun önlemler alırken, Beşyol mevkiine çıkan birçok yol trafiğe kapatıldı.

 


             Saat 13,30'da Kars mitinginin ardından Van'a gelen CHP Adayı Muharrem İnce, Ferit Melen Havalimanı'nda Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Kurukcu ve partinin diğer yetkilileri tarafından karşılandı.
Daha sonra konvoy eşliğinde Beşyol Mevkiine geçen İnce, burada vatandaşlara seslendi.

 


        İNCE: "BENİM GÖNLÜM ZENGİN"
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan CHP Adayı Muharrem İnce, "Erdoğan, benim için 'Gariban Cumhurbaşkanı Adayı' diyor. Ben Erdoğan'dan önce Meclis'e girdim. Askere gitsek, ben ondan kıdemli olurdum. Peki 16 yılda hemen hemen aynı maaşı aldık. E ben gariban kaldım da, sen nasıl zengin oldun? Aslında ben dünyanın en zengin insanıyım. Ben insanları Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Sağcı, Solcu, Kadın, Erkek diye ayırmam. 81 Milyonu seviyorum. Onun için ben çok zenginim" şeklinde konuştu.

 


           Sorunları nasıl çözeceği konusunda bilgiler veren İnce, "Nasıl çözeceksin, diyorlar. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz. Maden var, coğrafya müsait, her şey var. Yaş ortalamamız 29. En büyük servetimiz genç nüfus. Bunları iyi eğiteceğiz. Ben Van'ın müfettişiydim partide. Buraya gidip geldiğimde, genç nüfusla karşılaşıyordum. Bunları iyi eğiteceğiz. Doların yükselmemesi, faizin yükselmemesi, yoksulluğun kaldırılması için bir büyük değişikliği birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

 


     "KÜRT SORUNUNU BEN ÇÖZECEĞİM!"
"Yeni dönemde barışacağız" diye sözlerini sürdüren Muharrem İnce, "Türkiye'nin bir Kürt sorunu var, değil mi? Var mı, var. Bunu nasıl çözeceğiz. Kürt sorunu, bir demokratikleşme sorunudur. Bir ekonomik sorundur, ama en önemlisi siyasi ahlak sorunudur. Eğer siyasetçi gittiği yerde o bölgeye özgü konuşursa olmaz. Ben cumhurbaşkanı olursam ki inanıyorum olacağıma, bu sorunu çözeceğim. Bakın dokunulmazlıklar konusu Meclis'e geldiğinde ben 'hayır' dedim. Bana yanlış yaptığımı söylediler, ama ben doğru yaptığımı söyledim. Türkiye'de mahkeme yok ki, talimatlarla hareket ediyorlar. Siyaset bir risk işidir, bir cesaret işidir. Ne Türklere yalan söyleyeceğiz, ne Kürtlere. Çözüm yeri TBMM'dir. Meclis'te milletvekili sayısına bakılmaksızın, eşit şekilde bu sorun konuşulacak. TRT'de bir kanal bu sorunla ilgilenecek. Saklı gizli yok, herkes bu kanalı izleyip, doğruları öğrenecek. Bu sorunu çözemezsek, yoksulluğu çözemeyiz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'da konuşurken promter cihazının arızalandığı görüntüyü meydandakilere izleten İnce, "Biz camdan değil, candan konuşuyoruz. Cam bozulunca konuşmamız kesilmiyor" diye konuştu.

 


            ERDOĞAN KAZANIRSA, DOLAR 10 TL OLUR İDDİASI…
Göreve geldiklerinde OHAL'i kaldıracaklarını, Merkez Bankası'nı da daha bağımsız yapacaklarını belirten Muharrem İnce, Türkiye'nin 450 milyar dolar borcu olduğunu belirterek, "Değerli Vanlılar bugün siz Erdoğan'ın yaptığı köprüden geçtiniz paranızı verdiniz. Ama garanti verildiği için, 'bu kadar araç geçecek' denildiği o köprüden geçmeyen Karslı, Vanlı da para ödüyor. Sonuçta kalan parayı devlet ödüyor. Bayramda İstanbul'a gideceklere söyleyeyim, Demirel'in yaptığı köprüden çok az para ödeyerek geçeceksiniz, ama Erdoğan'ın yaptığı köprüden büyük para ödeyerek geçeceksiniz. Zaten bu kez Erdoğan yine kazanırsa, dolar 10 TL olacak" dedi.

 


           Çiftçilere de seslenen İnce, "Bakın geçtiğimiz haftalarda bir medya kuruluşu el değiştirdi. O medya kuruluşunu alan 1 milyar dolar kredi aldı. İki yıl ödemesiz. Ziraat Bankası'ndan kredi aldı. Halbuki bu banka 100 bin çiftçiye, her birine 45 bin TL para verilebilirdi. Ama 100 bin çiftçiye para vereceğine bir kişiye para veriyorlar. Bizler kimseyi ayırmayacağız" ifadelerini kullandı.

 


         Şimdi başörtülü bayana, 'Muharrem İnce kazanırsa başörtü takamazsın' diyorlar. Yok böyle bir şey. Biz kimsenin hayatına karışmayız. Benim dönemimde hiçbir ayırım olmayacaktır, bunun sözünü veriyorum" diye konuştu.
İnce ve beraberindekiler, mitingin ardından Van'dan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER