İnanç: Van'da yeni spor tesisleri hizmete giriyor

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kentte yeni spor tesislerinin yapıldığını belirterek, özellikle İpekyolu İlçe Stadı’nın ilin sporu adına sevindirici olduğunu belirtti. İnanç, söz konusu stadın yanında bulunan tenis kortlarının alanlarının da baştan sona yenilendiğini ifade etti.

İnanç: Van'da yeni spor tesisleri hizmete giriyor

    Van Atatürk Şehir Stadı’nın arka bölümünde daha önce atıl durumda bulunan alana İpekyolu İlçe Stadı’nın yapıldığını belirten Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Daha önceki ismiyle Gençlik Stadı, yeni ismiyle İpekyolu İlçe Stadı’ndayız. Bildiğiniz gibi Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından, burası bir süre çadır kent olarak kullanıldı. Daha sonra atıl durumda bekletildi. Yeni stadyum ile ilgili planlardan dolayı, burası uzun süre kullanılamadı” dedi.

 

    MİLLET BAHÇESİ OLMASI DA GÜNDEME GELMİŞTİ

    Söz konusu alanın bir ara millet bahçesi olmasının da gündeme geldiğini anlatan İnanç, “Son bakanlığımızın aldığı kararla Van Atatürk Stadı’nın revize edilmesi gündeme geldiğinde, burasının da ilçe stadı olması için çalıştık. Bakanlığımız burayı hemen yatırım alanına aldı ve gördüğünüz gibi çok güzel bir stat oldu. Nizami ölçülerde bir stattır. UEFA kriterlerine haizdir. Yan tarafta ise yeni spor tesisleri yapılıyor. Dört tane eski asfalt zeminde hizmet veren kort tenisleri vardı. Onlar da yenilendi. Atletizm teknik branşlarına hizmet verecek, atletizm sahası, tartan pistler, yüksek atlama, uzun atlama, çekiç atma, cirit atma, gülle atma disc atma gibi tüm branşlara hizmet verecek tesisler yapılıyor. Bu spor tesisleri Van adına sevindiricidir” ifadelerini kullandı.

    Bakanlığın talimatıyla üç sahanın daha ihale edildiğini söyleyen İnanç, Erciş İlçe Stadı, Gevaş İlçe Stadı ve Sanayi Sahası tümüyle yenileniyor. Üç sahamız da nizami şekilde yapılıyor. Dolayısıyla Edremit’teki, buradaki ve diğer üç saha ile birlikte, UEFA kriterlerine uygun beş saha Van’ın hizmetine girmiş oluyor” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER