İlhan: Van'da seçimi kazanacak güçteyiz!

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Büyükşehir Adayı Fethullah Erbaş ve merkez ilçe adayları, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. SP İl Başkanı Özay İlhan Van’da seçimleri kazanacak bir ekiple yola çıktıklarını söylerken, Büyükşehir Adayı Erbaş ise geçmişte belediye başkanlığı tecrübesinin olduğunu ve yaptıklarının ortada olduğunu ifade etti.

İlhan: Van'da seçimi kazanacak güçteyiz!

            Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Büyükşehir Adayı Fethullah Erbaş ve merkez ilçe adayları, Akdamar Oteli’nde gazetecilerle bir araya geldi.
Van’da iki parti olduğu algısının yayılmaya çalıştığını belirten Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, “İnanın bu iki partiye oy verenler, birbirinin kazanmaması için oy verecek. Yani bir parti kaşanırsa oy veren bile mutlu olmayacak” dedi.

Ülkenin büyük ve köklü bir ülke olduğunu belirten İlhan, “Ülkemiz güçlü bir ülkedir. Öyle küçük olaylarla beka sorunu yaşayacak bir ülke değildir” ifadelerini kullandı.

 


         İLHAN: SEÇİMLERİ KAZANACAK GÜÇTEYİZ
Pazar günü yapılacak olan seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan İlhan, “Bu seçimleri Van’da kazanacak güçteyiz. Kapı kapı gezip çalışmalarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Seçimlere kendi üyelerimizin aidatları ile giriyoruz. Helal para ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bakın seçim bürosu açamadık. Çünkü fahiş fiyatlar istiyorlar. Yine belediye arsalarını kullanarak seçim bürosu da açmadık. Miting konusuna gelince, şehrimizde iki miting düzenlendi. Hepiniz şahit oldunuz. İnanın biz de mitingi yapmış olsaydık, kentin yarısını kapatacaklardı. O yüzden yapmadık. İnşallah Pazar akşamı Van’ı ve diğer ilçeleri kazanacağız, iyi bir belediyecilik ortaya koyacağız” diye konuştu.

 


      Tüm adayların saygın olduğunu belirten İlhan, “Bizim için tüm adaylar saygın ve değerlidir. SP olarak Türkiye’deki 82 milyonla bir ittifakımız söz konusudur. Çünkü biz bu ülkede yaşayan her vatandaşın daha iyi, daha huzurlu ve daha güzel günlerde yaşaması için, her şeyden önce vatanımızı, milletimizi, insanlarımızı sevdiğimiz için seçime giren bir partiyiz. Sağdan, soldan, oradan buradan talimatla belediye yönetilmez. Kim bu niyetle yola çıkıyorsa onlara tavsiyemiz; memleketinizi Allah rızası için sevin ve Allah rızası için yönetin” şeklinde konuştu.

 


          ERBAŞ: “DAVAMIZ, KIYAMET KOPANA KADAR SÜRECEK”
Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Fethullah Erbaş ise sürekli partileri üzerinde oyunlar oynandığını söyleyerek, “Zaman zaman ilçe ve il isimlerini söyleyerek bizim adayımızın olmadığını söylüyorlar. Ama arkadaşlar buradan bir kez daha söylüyoruz, Türkiye’de her yerde seçimlere giren tek partiyiz. Yine hazine yardımı almadan seçimlere hazırlanıyoruz. Bizim önceki partilerimizi kapattılar, ne yaptık, yeni partiler açtık. Dört parti kapattılar, şimdi Saadet Partisi var. Bizim davamızın sona ermesi, ancak kıyametin kopması ile olur. Biraz büyük konuştum, ama Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Saadet Partisi ve milli görüş de var olacaktır” ifadelerini kullandı.

 


          ERBAŞ: “VAN’A SUYU BİZ GETİRDİK, SICAK ASFALTI BİZ DÖKTÜK”
Erbaş, Van’da Belediye Başkanı yaptığı dönemleri de anlatarak, o dönemlerde çok zor süreçlerde Rahmetli Erbakan’ın da katıldığı törende, Gürpınar’dan Van’a su getirdiklerini, yine Almanya’daki milli görüşçülerle irtibata geçerek asfalt plentini onarıp kentin yollarına sıcak asfalt döktüklerini anlattı. Erbaş, kentin birçok bölgesine de belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde kanalizasyon hattı çektiklerini ve Rahmetli Turgut Özal’ın da katkısıyla arıtma tesisini kurduklarını belirtti.
Fethullah Erbaş, belediye başkanı olduğu dönemlerde her tarafa borçlarının olduğunu, buna rağmen bankalara gidip faizle borç almadığını dile getirdi.

 


       Daha sonra Tuşba Belediye Başkan Adayı Tarık Cerlet, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş ve Edremit Belediye Başkan Adayı İdris Aksona da kısa birer konuşma yaptı.
Ardından gazetecilerin soruları yanıtlandı.
SP İl Başkanı İlhan, sorulan bir soru üzerine Rahmetli Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın kendileriyle ilgili eleştirilerinin kendisini bağladığını söyleyerek, “Biz Erbakan Hoca’nın yolundan gideriz, onun soyunun yolundan gitmek zorunda değiliz” dedi.
İlhan, kayyum döneminde belediyenin borcunun muallakta olduğunu da belirterek, “Defalarca sorduk, ama Büyükşehir Belediyesi’nin kayyum dönemindeki borç miktarını öğrenemedik” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER