İlhan: Son istişare toplantısında körler, sağırlar birbirini ağırladı

Haftalık olarak kent gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, bu hafta Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Van'da düzenlenen 'Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel İstişare Toplantısı'nı gündemine aldı. SP İl Başkanı Özay İlhan, sözkonusu toplantıda elle tutulur bir sonucun ortaya çıkmadığını dile getirdi.

İlhan: Son istişare toplantısında körler, sağırlar birbirini ağırladı

  Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı Özay İlhan, "Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulamak amacıyla 11 farklı ilde düzenlenecek olan Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel İstişare Toplantıları'nın ilki Van Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya akademisyenler, bölge belediye başkanları, kalkınma ajanslarından temsilciler ve bürokratlar katıldı. Kalkınmada Yerel Vizyon başlığıyla yapılan toplantı başlığı ve katılımcılara bakılırsa önemli bir toplantı olacak izlenimi vermekteydi. Fakat toplantılar neticesinde akıllarda kalan gördüğümüz kadarıyla gündemle hiçbir alakası olmayan Hakkari Valisinin Van Kahvaltısı Van’ın değil Hakkari’nin ya da Ağrı Belediye Başkanının söylediği biz kahvaltıya daha fazla çeşit koyarız şeklinde yaptıkları açıklamalardı. Aslında günümüz Türkiye’sinin geldiği nokta açısından yapılan açıklamalar hiç de şaşırtıcı değildi. Her alanda olduğu gibi Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel İstişare Toplantısının sadece körler sağırlar birbirini ağırlar mantığıyla iş olsun diye yapıldığını göstermekteydi" ifadelerini kullandı.

  Toplantının üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen toplantıya dair ortaya ne bir vizyon, ne bir sonuç, ne de bir rapor konulduğunu söyleyen İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak İlimizde birincisi düzenlenen Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel İstişare Toplantısının sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz. Eğer ki bugüne kadar yapılan açıklamalar dışında başka bir açıklamaları yoksa tavsiyemiz bundan sonra ki toplantıların yapılmaması ve ülke gündemini boş işlerle meşgul etmemeleri yönündedir." şeklinde konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2020, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER