İki liderden ortak açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev görüşmenin ardından basın açıklaması yapıyor.

İki liderden ortak açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İşgal döneminde şu Cebrail'i ne hala getirmişler. AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı) AB falan buralara gelip görmüyorlar mı hiç? diye sordum... Gelmiyorlar çünkü buralara gelip Batı'nın yaptıklarını görecekler. Bunları tabi görmek istemiyorlar. Aslında onlar neler yapıldığını biliyorlar.

Lahey Adalet Divanı'na getirerek tazminini istemek lazım. Bu suretle bunları köşeye sıkıştırmak lazım. Batı'yı dünyanın tanıması lazım hep birlikte tanıtmamız lazım.

Bu tahrip olmuş yer ile yeksan olmuş bu bölgeler ayağa kalkıyor. Köprüleriyle viyadükleriyle, oto yollarıyla yeniden bir Azerbaycan inşa ediliyor. Duyarak değil görerek bu ifadeleri kullanıyoruz.

"Çok daha önemli büyük projeleri gerçekleştirmeye hazırız"

Çok kısa zamanda tarımda da bu bölgede ciddi neticeler alınacaktır. Karabağ Eylem Planı çerçevesinde başta tarım, yeşil enerji ve akıllı şehirler olmak üzere tüm projelerde Azerbaycan'ın yanında olmaya hazırız. Zaten dayanışma ile attığımız adımlar var. Çok daha önemli ve büyük projeleri gerçekleştirmeye hazırız.

Artık bütün Karabağ'ın attığı bu adımlardan sonra korkuya yer yoktur. Emin adımlarla Azerbaycan yoluna devam ediyor. Azerbaycan, 44 günlük vatan muhaberesinde verilmeyen hakkını geri almıştır. Barışın kaybedeni olmaz. Bölgemizin geleceğini inşa etmek yegane gayemizdir.

Açılan bu fırsat penceresini en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Aliyev: Türkiye bölgede güç merkezidir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yaptığı açıklamada "Her yerde Azerbaycan ve Türkiye bayrakları birlikte dalgalanıyor. Kimse bize karşı adaletsiz hareket etmek isterse bu faktörü ciddiye almalıdır. Dünyanın birçok ülkelerinde kriz yaşanıyor, sıkıntılar var. Türkiye ise dev projeler gerçekleştiriyor. Türkiye bölgede söz sahibidir, önemli güç merkezidir. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan iş birliği." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2022, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER