Gülpınar: Üç maçlık performansımız önemli

Vanspor FK Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bugün oynayacakları Mamakspor ile sonraki iki karşılaşma olan Pendikspor ile Elazığspor maçlarında oyuncularının ortaya koyacağı performansın büyük önem arz ettiğini söyleyerek, “Bu üç maçlık performans takımımızın gruptaki durumunu ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Gülpınar: Üç maçlık performansımız önemli

     Gazetemiz Spor Müdürlüğü’nü yapan Salih Deniz’in Akdamar TV’de hazırlayıp sunduğu Spor Aktif Programı’nın konuğu olan Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, takımın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yönetici Fahri Baştürk ile birlikte söz konusu programın konuğu olan Serhat Gülpınar, takımın başına geldikten sonra yapılanları ve bundan sonra yapmayı planladıkları çalışmalara değindi.

Sivasspor’a kupada mağlup olan Vanspor, bugün evinde Mamak FK’yı konuk edecek.

Maç öncesi internet yayını yapan Akdamar TV’de açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Serhat Gülpınar, kazanmak istediklerini söyledi.

Söz konusu programda kendini tanıtarak, Tokatlı olduğunu, 17 yıl boyunca profesyonel futbolculuk yaptığını belirterek, “214 yılı sonunda İstanbul Başakşehir’de yardımcı antrenörlük yaptım. Daha sonraki yıllarda Bugsaş, Afyonspor, Elazığ takımlarında görev yaptığını ifade eden Gülpınar, ardından Vanspor’un başına geldiğini söyledi.

Vanspor’un başına geldikten sonra özellikle taraftarların beklentisinin üst düzeyde olduğunu bildiğini söyleyen Gülpınar, “Van şehri süper lig görmüş bir şehir. Taraftarların beklentisini biliyoruz. Pandemiden dolayı taraftarlardan yoksun maçlara çıkmak da bizleri olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

 

   “BİZİM İÇİN LİG ÇOK DAHA BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Kupadan ziyade kendileri için ligin çok daha fazla önem arz ettiğini söyleyen Teknik Direktör Serhat Gülpınar, “Gönül kupada tur atlamak istiyordu. Ama olmadı. Yedek oyunculara da şans vermiş olduk. Bu süreçte hazırlık maçı da yapılamadığı için, resmi müsabakada birçok arkadaşı denemiş olduk. Bundan sonraki süreçte inşallah daha iyi olacağız” dedi.

Devreye kadar oyuncu değiştirme şanslarının olmadığını söyleyen Teknik Direktör Serhat Gülpınar, takımı toparlamaya çalıştıklarını söyledi. Bunun da kısa sürede başarılmasının zor olduğunu ifade etti.

Hızlı ve çabuk oynamaktan ziyade doğru oynamanın ve özellikle gol yollarında etkili olmanın yollarını aradıklarını söyleyerek, önlerindeki üç maçlık performansın çok önemli olduğunu söyledi.

Süper Lig gören şehrin takımlarının kültürlerinin çok farklı olduğunu anlatan Gülpınar, “Bundan dolayı Van’da başarılı olmak istiyoruz. Bu şehrin büyük bir taraftar potansiyelinin olması bize burayı tercih etmemize vesile oldu. Başarıya giden yolda bu etmenler çok önemli. Bunları göz önünde bulundurarak burada çalışmayı çok istedik. Şuana kadar istediğimiz oyunu sahaya %100 yansıtamadık. Günden güne daha iyiye gidiyoruz. Kupa maçı bizim için önemli değildi. Bizim için kupa maçının önemi daha önce ligde şans veremediğimiz oyunculara şans vermek oldu. Kupa maçı bize değerli fikirler verdi. Gönül tur atlamak isterdi ama bizim birinci hedefimiz tüm oyuncularımız görmekti. Bundan sonraki karşılaşmalarda da onbir seçiminde o performanslarda baz alınarak değerlendirilecek. 3 günde bir maç yaptığımız bu dönemde hazırlık maçı oynamak gibi bir şansımız yok. Antrenmanda gördüğünüz futbolcu maçta çok farklı oluyor. Bizimde oyuncuları görebilme adına tek resmi maç kupa maçıydı. Kupa maçında bu arkadaşlarımızı değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

 

    “OYUNCU PROFİLİNİ DEĞİŞTİRME ŞANSIMIZ YOK”

 Gülpınar, takım olarak yavaş oynadıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bunu sonuçta antrenmanlarla çok değiştirme şansınız yok. Oyuncu profilini şu anda değiştirme şansımız yok. Devreye kadar bu kadro ile gideceğiz. Oyun planı anlamında daha çabuk oynamaya çalışıyoruz. Daha dikine oynamaya çalışıyoruz. Bu 3-5 günde olacak şeyler değil. Bu sürekli çalışma isteyen şeyler. Buraya geleli 1 ay olmadı. Takımı toparlamaya çalışıyoruz. Antrenmanlarla, mental antrenmanlarla bunları toparlamaya çalışıyoruz. Bunlar çok kısa sürede olacak şeyler değil. Yılların alışkanlıklarını oyuncularda çok kolay değiştiremiyorsunuz. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Kadro derinliğini bu şekilde, oyuncularımız da belli. Biz oyuncularımızdan maksimum seviyede ne kadar verim alabiliriz bunun peşindeyiz. Sadece çabuk, hızlı oynamaktan ziyade doğru oynamak bizim için önemli. Çünkü fazla şeyleri değiştirme şansınız yok. Oyunculara farklı özellikler yükleyemeyiz. Oyuncularımızdan alabileceğimizin maksimumunu alacağız. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Özellikle önümüzdeki 3 maçtan da 3 puanla ayrılırsak işlerin çokta sıkıntılı olmayacağını düşünüyorum. Bodrum maçına takılıyorum. Sonuçta Kırşehir maçında kaybettik ama Bodrum karşısında kazanmamız gerekiyordu. Kırşehir karşısında 3-4 tane önemli pozisyona girdik. Ama hakem olsun, rakip oyuncular olsun çok zaman geçirdiler. Oyunu çok soğuttular. Ama bunlar bahane değil. Pozisyona giriyorsan bunu değerlendireceksin. Son iki maçımızda oyuncularda ilk iki maçı kazanmanın hem rehaveti hem de yorgunluk var. 4 maçlık periyotta 14-15 futbolcu ile gittik. Sonuçta kazanan bir takım vardı. 3-4 güne bir maç oynandı. Buda oyuncular üzerinde büyük bir yük oldu. Bunların etkisi de oldu” dedi.

 

   “OYUNCULARI REHAVET KONUSUNDA UYARDIM”

Zaman zaman rehavet konusunda futbolcuları uyardığını dile getiren Teknik Direktör Serhat Gülpınar, “Bodrum maçında da oyuncuları rehavet konusunda çok uyardım. Kimle oynarsanız oynayın rakibi önemsemediğiniz takdirde kazanma şansınız çok düşük. Hangi maça çıkarsanız çıkın, iyi konsantre olursanız, iyi hazırlanırsanız kazanma anlamında her maça ortaksınız. Kırşehir ve Bodrum maçında bunu yapamadık. Mamak FK maçına en iyi şekilde hazırlandık. İnşallah buradan alacağımız 3 puan tekrar bizi yarışın içerisine sokup yukarı için ortak edecektir diye düşünüyorum. Takımımız oyuncu kalitesi anlamında iyi ama sonuçta kaliteli oyuncu sahanın içerisinde performansıyla kalitesini ortaya koyduğu zaman kaliteli oluyor. Bunu yansıtmadığı zaman kaliteli oyuncu olmuyor. Hem fiziksel anlamda, hem mental anlamda maçlara hazır olmak lazım. Yeni oluşturulmuş bir takım var. Yeni yeni bir birini tanıyan arkadaşlar var. Sakatlıklar oldu, pandemiden dolayı ara veren arkadaşlar oldu. Bu anlamda takım bütünlüğünü de sağlayamadık. Hiçbir zaman tam kadro çalışamadık. Yavaş yavaş toparlıyoruz. 1-2 maç sonra %100 inşallah bir sıkıntı olmasa 24-25 kişilik kadromuzla hazır olacağız. İsimden ziyade hazır olmak önemli. %100 hazır olduğunuz zaman o isminize yakışır şekilde performans sergileyebilirsiniz. Biz de bu ara onun için uğraşıyoruz” diye konuştu.

 

    “GOL BÖLGELESİNDE ÇOĞALAMIYORUZ”

Gol bölgesinde çoğalamadıklarını anlatan Gülpınar, “Hem kenar oyuncuları, hem forvet oyuncularımız, hem ofansif oyuncularımıza her anlamda antrenmanlarda sürekli ceza sahası içerisine girmelerini, pozisyonları kovalamalarını, orda çoğalmalarını sürekli hatırlatıyoruz. Buda fiziksel olarak hazır olmaya bağlı. Oyuncu hazır değilse kafa olarak istese bile vücut olarak gidemiyor. Bunları yavaş yavaş düzeltebiliyorsunuz. Buna göre çalışma yapıyoruz. Gol çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bu günden güne biraz daha iyiye gidecek. Adım adım gideceğiz. Taraftarlarımız bu konuda endişelenmesin. Günden güne inşallah daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER