Gözlem istasyonu için protokol imzalandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması amacıyla protokol imzalandı.

Gözlem istasyonu için protokol imzalandı

    Van YYÜ Senato Salonu'nda yapılan imza töreninde hazırlanan protokol  üniversite adına Rektör Prof Dr. Hamdullah Şevli ile  Meteoroloji Genel Müdürlüğü adına Van Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış tarafından imzalandı.

    Kurumlar ile yapılan bu tür işbirliklerine önem verdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, "Üniversitemizde görev yapan akademisyenler ve öğrenciler için büyük bir veri kaynağı olacak Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nu çok önemsiyoruz. Biz üniversite olarak hem resmi kurumlarla hem de sivil toplum kuruluşları ile yapılan ortak çalışmalara önem veriyoruz. Daha önce yaptığımız gibi bundan sonra da bu tür ortak projelerimiz artarak devam edecektir. Kurulacak gözlem istasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun" dedi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, YYÜ kampüs alanında kurulacak Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nda elde edilecek rüzgar hızı , yönü, hava basıncı, hava sıcaklığı, hava nemi, toprak sıcaklıkları, yağış miktarı ve kar yüksekliği gibi verilerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacağını belirtti. Elkatmış ayrıca Meteoroloji Mobil Uygulamasında ölçülen bu verilerin anlık olarak görebileceğini ifade ederek, “Otomatik Meteoroloji Gözlem sisteminin kurulması için sağladığı desteden dolayı Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli Hocama  Meteoroloji Genel Müdürü adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29