Gökçenay: Çevre yolu tamamlanırsa birçok sorun çözülür

Van Çevre Yolu’nun yüklenici firması olan Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Van Çevre Yolu’nun kentte çözüm bekleyen birçok sorun ile bağlantılı olduğunu belirterek, “Bu yol tamamlanırsa, birçok sorun da çözüme kavuşur”dedi.

Gökçenay: Çevre yolu tamamlanırsa birçok sorun çözülür
  Kentteki gazetecilerle Kalecik bölgesindeki şantiyede bir araya gelen İşadamı Yunus Gökçenay, Çevre Yolu ile ilgili bilgiler aktardı.
Van Çevre Yolu’nun, ildeki diğer sorunların çözümü noktasında önemli bir paya sahip olduğunu belirten Yunus Gökçenay, Çevre Yolu'nun bitmesi ile birlikte, diğer sorunların da çözüleceğine vurgu yaptı.
 
“ÇEVRE YOLUNUN TAMAMLANMASI BİRÇOK KİŞİNİN TALEBİ”
   Söz konusu yolun bir an önce tamamlanmasının, kentte yaşayan birçok kişinin talebi olduğunu anlatan Gökçenay, “Geçen günlerde Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez, Milletvekilimiz Sayın Abdulahat Arvas ve Karayolları Bölge Müdürümüz Sayın Hasan Ali Arslan'ın Çevreyolu güzergahında inceleme yaptıklarını memnuniyetle izledik. Sayın Valimizin Çevre Yolu'muzun kaldığı yerden devamı için sarf ettiği sözlerden büyük heyecan ve memnuniyet duyduk. Geçmiş yıllarda bu güzergahta yüklenici olarak çalışma yapan Gökçenay Gurup olarak kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sevindirici haber üzerine Sayın Cumhurbaşkanımızın sürece destek vererek, şehrimizin gelecek yıllarını şekillendirecek bu önemli projenin tamamlanması, bu şehirde yaşayan her kesin ortak arzusudur. Bu projenin ilk kazmasını vuran ekibin başındaki bir hemşehriniz olarak, bu projenin şehrimiz ve bölgemiz için önemini en iyi bilen biriyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile bu projenin akamete uğramadan tamamlanması, ilimizin ve bölgemizin çehresini değiştireceğini ifade etmek istiyorum. Bu konuda bizlerde şehrimizin geleceği, halkımızın refahı için var gücümüzle üzerimize düşen her görevi ve fedakarlığı yapamaya hazırız” ifadelerini kullandı.
 
   “YAŞANAN AKSAKLIKLAR VE GECİKMELER HERESİ ÜZDÜ”
   Gecikmelerden dolayı söz konusu yolun tamamlanamadığını söyleyen Gökçenay, “Van Çevre Yolu konusunda bazı teknik verileri de paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Van Çevre Yolu ilk etapta 41 kilometre olarak planlandı ve deprem öncesi çalışmalar bu yönde yapıldı. Edremit'ten başlayarak Erciş Yolu'na kadar bir bölgede hilal çizecek şekilde ilerleyen Van Çevre Yolu kaldığı yerden devam edecek. Edremit Elmalık etabıyla başlayan çalışma planlandığı gibi 41 kilometre değil Gürpınar Gevaş kavşağı da dahil edilerek 60 kilometreye çıkarıldı. Bu noktada yol kentin geleceği planlanarak çalışmalar tamamlandığında daha geniş alanı kapsayacak bir hale getirildi. Elbette ki geçtiğimiz yıllarda yaşanan aksaklıklar, gecikmeler kentin istemediği şeylerdi. Bizler sadece bu işin yapım aşamasını üstlenen bir şirket olarak değil Van'ın evlatları olarak bu yolun yapılmadığı her gün bu işin üzüntüsünü yaşadık. Çünkü Van Çevre Yolu sadece bir yoldan ibaret değildir. Van Çevre Yolu günümüz Van'ında biriken birçok sorunun aslında çözümünün ilk adımıdır. Şu an ciddi manada bir trafik, imar, büyüme ve gerekli yatırımları alma noktasında sıkıntılar yaşayan Van'da Çevre Yolu'nun bitmesi tüm bu sorunları ortadan kaldıracaktır” diye konuştu.
    Gökçenay, kentin diğer sorunlarına da vurgu yaparak, özellikle Kapıköy Sınır Kapısı’nın bir an önce açılmasını talep etti.
  VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2020, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER