Genç MÜSİAD, sorunları dijital ortamlarda masaya yatırıyor

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu dijital sohbetlerle çok sayıda önemli isimle bir araya gelerek, sorunların dijital ortamda masaya yatırılmasına çalışıyor.

Genç MÜSİAD, sorunları dijital ortamlarda masaya yatırıyor

       Salgın sürecinden hemen önce göreve gelen başkan Burak Gültepe ve ekibi süreç boyunca büyüklerine örnek olacak çalışmalar yaptı.

 

   Süreçte bakanlık nezdindeki görüşmelerden Türkiye’nin ekonomisine yön veren isimlere kadar çok önemli isimlerle buluşan ve bir fikir-alışverişi süreci yöneten Van Genç MÜSİAD, gelecek adına umut verdi. Van’daki gençler adına projeler, öneriler, fikirler paylaşmakla kalmayıp somut projeler için de destek sözü alan gençler, bu çabalarıyla hem süreci boş geçirmedi, hem de gelecekte kentin emin ellerde olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

 

GENÇLER DİJİTAL ORTAMDA KENTİN PROBLEMLERİNİ KONUŞTU!

   Türkiye’de Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) nedeniyle sosyal hayatta yaşanan olumsuz etkileri en aza indirmek adına ve dijital ortamda sorunları masaya yatırmak amacıyla Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu, dijital sohbetlerle çok sayıda önemli isimle bir araya geldi. Özellikle son süreçte yaptıkları etkinliklerle adından söz ettiren Genç MÜSİAD temsilcileri, 'R.O.T.A Dijital Sohbetler ve Keyifle Sohbetler' programıyla kenttin önemli konuları masaya yatırdı. Dijital ortamda gerçekleştirilen sohbetlere başta Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve İş İnsanları katılım sağlarken hem yerel hem de ulusal konular konuşuldu.

 

   GÜLTEPE: ÖNEMLİ İSİMLERLE BİR ARAYA GELDİK

   Dünya’da ve Türkiye’de hayatı olumsuz etkileyen Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) nedeniyle Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu, önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Yaşanan salgın sürecinde 'R.O.T.A Dijital Sohbetler ve Keyifle Sohbetler' adı altında başlatılan dijital sohbetlerde çok sayıda önemli isim katılım sağlarken, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu Yönetimi ve Başkanı Burak Gültepe, sürece ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Gültepe, Dünya'yı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın sürecinde kentteki gençlik olarak dijital platformda 'R.O.T.A Dijital Sohbetler ve Keyifle Sohbetler' adı altında başlattıklarını kaydederek şunları kaydetti: “Pandemi sürecinde kentteki gençlik olarak dijital ortamda 26-27 sohbet gerçekleştirdik. Bu etkinliğimiz kapsamında önemli isimleri ağırladık; özellikle Dışişleri Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, kurum, kuruluş STK temsilcileri ve iş insanlarını ağırladık. Bu sohbetlerin yanı sıra Genç MÜSİAD ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birlikteliğiyle Van, Şırnak, Diyarbakır, Elazığ, Batman, Alanya şubelerine ‘Uygulamalı Online Proje Döngüsü Yönetimi (PCM), Mantıksal Çerçeve ve Proje Hazırlama Eğitimi’ sağladık” dedi.

 

   GÜLTEPE: ÖNEMLİ İSİMLERDEN SÖZLER ALDIK

   Başkan Gültepe, yapılan sohbetlerde önemli konular konuşulduğunu ifade ederek şunları belirtti: “Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ile gençleştirdiğimiz sohbette kentin önemli sorunlarını konuşma fırsatı yakalarken özellikle yıllardır beklenen stadyum problemi ve birçok konuda hasbihal etme fırsatı yakaladık. Bu sohbet neticesinde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Baydaş, kentte kitap cafe sözü verdi. Bu minvalde verilen sözden dolayı Bakan Baydaş’a kentteki gençlik adına teşekkür ediyoruz. Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz dijital sohbetler sonucu kentteki sorunları gençlik olarak önemli isimlerle konuşurken kent gençliği bu süreçte hem istişare hem de önemli isimlerin deneyimlerinden yararlanma fırsatı elde etti. Gençlik olarak başlatmış olduğumuz etkinliklerde; yerel de ve ulusalda söz sahibi ve yönetim kademesinde yer alacak bir gençlik hedefi amaçlıyoruz. Özellikle bir araya geldiğimiz isimler her koşulda yanımızda olacaklarını teminatını vermeleri bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir” diye ifade etti.

 

   SÜRECİN EN AKTİF GENÇLİK YAPILANMASI OLDULAR!

   Öte yandan Van’daki bu buluşmalara Türkiye genelindeki diğer buluşmalar da eşlik etti. Pandeminin başladığı ilk andan itibaren dijital dönüşüme ayak uyduran Genç MÜSİAD başta komite toplantıları olmak üzere; tüm ulusal ve uluslararası etkinliklerini dijital platformlara taşıdı. Genç MÜSİAD, Türkiye’deki 56 şubesi ve yurt dışındaki 29 temsilcisi üzerinden düzenlediği etkinliklerle, bu alanda en fazla organizasyon düzenleyen Gençlik Sivil Toplum Kuruluşu olmayı başardı. Koranavirüs (Covid-19) vakasının Türkiye’de ilk kez görüldüğü mart ayından itibaren hızlıca çalışmalarına başlayan Genç MÜSİAD, başlattığı “Keyifli Sohbetler” serisi ile online platformlar üzerinden akademi, sanayi ve iş dünyasından Türkiye’nin önde gelen isimlerini bir araya getirdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29