Edremit'te 200 işçi için ek protokol imzalandı

Edremit Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında taşeron işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve maaşlarında iyileştirme yapılması kapsamında 200’e yakın işçi için yeni ek protokol imzalandı.

Edremit'te 200 işçi için ek protokol imzalandı

   Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen ek protokol imza törenine Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Belediye Başkan Yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

   Amaçlarının belediyede çalışan personellere daha iyi katkı sunmak olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Say, “Burada çalışan arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, büyüklerimize daha çok nasıl katkıda bulunabiliriz, şartlarını daha iyi nasıl yapabiliriz diye bunun mücadelesini verdik. Malum pandemi sürecinden geçiyoruz. Yaklaşık 7-8 aydır belediye gelirlerinde ciddi bir düşüş meydana geldi. Belediye gelirlerinde düşüş gerçekleştiği gibi giderlerinde de bir artış meydana geldi. Sizlerde sahada olan çalışma arkadaşlarımız olarak iş yükümüzün ne kadar arttığını en iyi görenlerden birisiniz. Geçen kış çığdan bu yana, depremden bu yana yaşadığımız süreç hakikaten olağanüstü bir süreç. Gece gündüz demeden fen işleri ile, temizliği ile, park bahçeleri ile, diğer tüm hizmet birimleriyle yeri gelmişken burada da birçok arkadaşımız buradayken de Edremit Belediyesi çalışanı olarak ben sizleri belediye başkanı olarak halkımın adına tek tek kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

   Başkan Say, sözlerine devamla, “Her biriniz bizim çalışma arkadaşımızsınız ve biç çalışma arkadaşlarımıza, iş arkadaşlarımıza hayat şartlarını, standartlarını, çoluk çocuğuna daha iyi şartlarda hayat yaşatması için çaba sarf ediyoruz. Buna inanın. Gönül isterdi ki bugün burada açıklayacağımız oranlardan çok daha fazla rakamları vermeyi isterdik ve bu yönde de ileriki aylarda, ileriki yıllarda yine çalışacağız. Daha 15-16 ay bir buçuk yıl kalan bir süreyi öne çektik ve bir iyileştirme protokolü yaptık. Hiçbir şekilde yasal olarak masaya oturma zorunluluğumuz yoktu. Ama günün şartları, geldiğimiz noktada geçim standartlarının da bu anlamda yükselmiş olmasını da göz önünde bulundurarak en düşük maaşta yaklaşık 700 liraya yakın bir artış oluyor. Bunun da müjdesini buradan vereyim” dedi.

 

   “BULUNULAN POZİSYONLAR KÜÇÜMSENMEMELİDİR”

    İşçilerden çalışmış oldukları işi, pozisyonu, durumu küçüksememelerini isteyen Başkan Say, “Birebir görüştüm arkadaşlarda yapımımı, yaklaşımımı biliyor. Hepsi ya kardeşimdir, ya ağabeyimdir, ya büyüğümdür. Hatta büyüklerimin hepsine o şekilde hitap ediyoruz. Ağabeyimiz diyoruz. Çalışma koşullarımızda da olabildiğince, imkanlarımız el verdiğince, iş makinesi olarak, iş elbisesi olarak, diğer olanaklar itibari ile de kış geldiğinde kış, yaz geldiğinde yaz elimizden geldiğince şartları, imkanları arttırmaya çalışıyoruz. Sizden istediğimiz işinize sahip çıkmanız. Birlik, beraberlik içerisinde dedikoduya mahal vermeyecek şekilde, bir birinizin arkasından konuşmayacak şekilde belediyemizi temsil edecek şekilde davranmanızdır. Bugünkü sözleşmemizde size, ailenize hayırlı olsun. İnşallah helal kazancınız ileriki günlerde de artarak devam eder” ifadelerini kullandı.

Başkan Efeoğlu ise söz konusu protokolün hayırlı olmasını diledi.

İmzaların atılması ve çiçek takdimleri ile program sonlandı.Bölge:Bişar Ulutaş

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29