Donat: Federasyonumuzla ilgili açıklama doğru değil

İstanbul Van Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Donat, Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün kendi federasyonları ile ilgili iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Servet Yenitürk bizim bir binamızın bile olmadığını söylüyor. Ancak mülkünü satın aldığımız Beylikdüzü Delta İş Merkezi’nde kurumsal yapımızla tüm hemşerilerimize hizmet vermekteyiz” dedi.

Donat: Federasyonumuzla ilgili açıklama doğru değil

   Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, 15 Ağustos’ta Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan fakat başkan seçilemeyen kongre sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul Van Federasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
Başkan Adayı Murat Çevik’in söz konusu federasyonun yardımcısı olduğunu, federasyonun ise hünüz bir binasının bile olmadığını iddia etmişti.
 
   İstanbul Van Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, söz konusu açıklamalardan sonra Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ü aradığını, söylediklerinin doğru olmadığını kendisine anlattığını ve özür dilemesi gerektiğini ifade etmesine rağmen, herhangi bir dönüş olmadığı için yönetim kurulu olarak toplanıp basın açıklaması yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.
 
    Vanspor mevcut başkanı Servet Yenitürk’ün yönetim kurulunda olan ve aynı zamanda Van Dernekler Federasyonu 1. Bölge Başkanı Murat Çevik’İN diğer adaylar gibi Van Spor başkanlığına adaylığını ilan ettiği belirtilen açıklamada, “Bizler Van Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu olarak herkes gibi süreci basın ve kamuoyuna yapılan açıklamalar vasıtasıyla takip ediyoruz. Mevcut adaylar içerisinde herhangi bir yönlendirmede ve tesirde bulunmadan VanFed yönetim kurulu olarak tarafsız bir şekilde kongre sürecini takip ettik. 08.08.2020 tarihindeki genel kurulun toplanması için yeterli çoğunluk sağlanmadığından kongre 15.08.2020 tarihine ertelenmiştir. 15.08.2020 tarihindeki Vanspor genel kurulunda, divan teşekkülü ve mali bütçeye olan itiraz ve aday Murat Çevik’e divan kurulu tarafından söz verilmemesinden dolayı kendisinin başkan adaylığından çekilmesi ve diğer başkan adayı Sn. Turgut Lenk’in listesinde olan arkadaşların, Van Spor delegesi olmamasından dolayı divan kurulu tarafından adaylığı reddedilmiş ve Vanspor genel kurulu bu sebeplerden ötürü başkan ve yönetimini seçemeden kongre sonlanmıştır” denildi.
 
“YENİTÜRK’Ü AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI KINIYORUZ”
   Açıklamada, Genel kuruldan sonra Vanspor mevcut başkanı Servet Yenitürk’ün basın ve kamuoyu önünde Murat Çevik üzerinden Van Dernekler Federasyonu’na haksız ve mesnetsiz iftiralarda bulunulduğu belirtilerek, “Öncelikle Sn. Servet Yenitür’ü bu açıklamalarından dolayı esefle kınıyor ve bu iftiralarını ispat etmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde, ispat edemez ise de kendisini müfteri olarak ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
VanFed’in tüm hemşehrilerine eşit muamele üzerine hizmet etmek amacıyla kurulan samimi bir tüzel kuruluş olduğu belirtilen açıklamada, “2008 yılında kurulmuş olan VanFed, samimiyetle, sevgi, saygı, muhabbet ve inançla tüm hemşerilerimize eşit mesafede durarak #HerŞeyVanİçin anlayışı ile güzel hizmetlerde bulunan, Van’daki ve Van dışında yaşayan hemşerilerimiz ile gönül köprüsü kuran, bu toplumun ortak aklı, vicdanı ve sağduyusu olma sorumluluğu ile ülkemiz ve Van ile ilgili tüm konularda duyarlılık gösteren, demokratik seçimle iş başına gelen yönetimiyle, hiç kimsenin tekelinde olmayan kurumsal yapısını oluşturmuş, ortak akıl ile yönetilen 86 adet dernek ve on binlerce üyesi ile Van’ı temsil eden, Türkiye’deki en büyük çatı kurumdur. VanFed hemşerilerinin derdi ile dertlenen, mutluluk ve sevinçlerine ortak olmaya çalışan, kapısı tüm hemşerilerine açık olan, ihtiyaç sahibi hemşerilerinin haklı taleplerine, iş, aş ve diğer konulardaki sıkıntılarına çare olmaya çalışan, Van’ın tüm farklılıklarını zenginlik kabul eden şeffaf ve demokratik bir kurumdur” denildi.
 
“MÜLKÜNÜ SATIN ALDIĞIMIZ BİR DERNEK YERİMİZ MEVCUT”
   Açıklamada, kendilerine ait bir kurumsal yapının olduğu ifade edilerek, “2015 yılında Van Dernekler Federasyonu yönetimi olarak göreve geldiğimiz dönemde kurumumuz kiradaydı. Biz yeni yönetim olarak, başta yönetim kurulu üyelerimiz, derneklerimiz ve kıymetli iş insanı hemşerilerimizin desteği ile mülkünü satın aldığımız Beylikdüzü Delta İş Merkezi A2 Blok 12. Kat Daire:23 adresinde kurumsal yapımızla tüm hemşerilerimize hizmet vermekteyiz. Şükürler olsun ki hiçbir kişi ve kuruma Van Dernekler Federasyonu’nun borcu bulunmamaktadır ve yönetimde olduğumuz süre içerisinde federasyonumuz hiçbir zaman icralık olmamıştır. Ayrıca Van’ımızı gururla ve başarıyla temsil eden yaklaşık 30 tane derneğimizin mülkiyeti de kendilerine aittir. İstanbul’daki hiçbir Van STK’sının da borcu yoktur. Bu mülklerin de yaklaşık piyasa değeri 20 Milyon Türk Lirasıdır. Bir kurumda yönetici olan birinin başka bir kurumda görev alması gayet doğaldır. Şu anda mevcut Vanspor Başkanı Sn. Servet Yenitürk’ün yönetiminde, İstanbul’daki Van Sivil Toplum Örgütlerinden; Van VAKFI, Van Federasyonu ve dernek başkanı olarak görevler üstlenmiş yönetici arkadaşlarımız vardır. Vanspor Başkanı Sn. Servet Yenitürk’ün başvurduğu böylesi bir yönetim şeklini bir başka adayın uygulamasını eleştiri konusu yapmasını doğru bulmadığımızı da belirtmek isteriz. Başkan adayından ziyade Van Dernekler Federasyonu’nu muhatap alarak, çekememezlik ve hasetlik duygusu yaşayan belli merkezlerin kiralık aklı ve düşüncesi üzerinden bize dil uzatmasını doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Sn. Servet Yenitürk’ün bu tutarsız açıklamalarından dolayı da kendisini kınıyoruz” denildi.
 
“SÖZ KONUSU DURUMU VAN HALKININ VİCDANINA BIRAKIYORUZ”
   Vanspor’u kendi malıymış gibi gören kişileri halkın vicdanına bıraktıklarının belirtildiği açıklamadı, “Vanspor’un içinde bulunduğu özellikle mali ve ekonomik durumu, liglerin başlamasına sayılı günler kalmasına rağmen elinde futbolcusu kalmayan, mevcut futbolcularımıza borcu olan, vergi ve SSK borcundan dolayı TFF Sayfası kapalı olan, tesisleri elinden alınmış, idari çalışanları olmayan, bir kongre sürecini dahi yönetemeyen, keyfilik ve tek adamlık anlayışıyla kulübü yönetmeye çalışan, şeffaf olmayan, haklarında kamuoyu vicdanını rahatsız eden onlarca iddianın bulunduğu, Van’ın en büyük marka değeri olan Vanspor’u kendi malıymış gibi gören ve bunu başkan adaylarıyla pazarlık konusu yapan Servet Yenitürk’ün Vanspor’un içinde bulunduğu durumu Van halkı ve Vanspor taraftarlarının vicdanına havale ediyoruz. Van’a, Vanlıya hesap vermeyenlerin, düştükleri acizlikten dolayı başkasına hesap sormaya hakkı yoktur!” ifadeleri yer aldı.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER