Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Sel felaketi sonrası devletimiz tüm kurumlarıyla çalışıyor. 

Dünyanın tarihi bir dönüşümün içine girdiği dönemde Türkiye  yüzyılı vizyonu daha da önem kazandı.Yakın tarihte olup bitenlere dair kişisel görüşlerimiz ne olursa olsun artık hep birlikte ortak geleceğimize odaklanmalıyız.

Yıkıcı değil yapıcı rekabet ile Türkiye yüzyılında yol alacağımıza yürekten inanıyorum.

BAŞÖRTÜSÜNE İLİŞKİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ  TEKLİFİ

Demokrasi, hak ve özgürlük kavramlarını samimiyetle savunan herkesi bu teklifi desteklemeye çağırıyoruz.

Siyaseti halka dayanarak yapmak yerine küresel vesayet araçlarının ülkemizdeki temsilciliğine soyunmak asırlık Cumhuriyet tecrübesinden nasiplenmemektir.

TERÖRLE MÜCADELE

Sınırlarımızdaki güvenlik hattını tamamlayarak sinsi ve çirkin hesapları bir kez daha bozacağız.

ENFLASYON VE HAYAT PAHALILIĞI

Enflasyon ve hayat pahalılığının iç ve dış sebepleri var. İçeride kimi panikten, kimi art niyetten kaynaklanan fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız bir gerçek.

Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği gerçeği ortada. 

Malı veya hizmeti, akıl ve vicdan sınırlarının ötesinde ekonomik işleyişe zarar verecek şekilde fiyatlandıranlar, kendilerine kaybettirdiklerini unutmamalı. 

Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın. Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişeler ve kazanç kaygılarıyla ülkenin geleceğine zarar verecek her türlü tasarruftan uzak durun.

Yılbaşında her hareketlenmeyi izleyecek, reel ekonomik işleyişe aykırı her gelişmeyi belirleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz.

6 YAŞINDA "EVLENDİRME" SKANDALI

13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Hele hele daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam bir faciadır. Reşit yaşa ulaşmadan evlilik gibi hususlardaki hassasiyetimizi kimseye sorgulatmayız.

 Yapılan çalışmaları görmezden gelen bir muhalefet var. Niyet mağdurun hakkını savunmaksa biz bunu zaten yapıyoruz. PKK'nın annelerinin kucağından kaçırıp dağa götürdüğü 12-13 yaşındaki kızlarımız için de aynı tepkiyi gösterin.

Enerjinin her alanında son 20 yılda çok önemli gelişmeler kaydettik. Uzun zamandır hasretle beklenen müjdeyi, Fatih sondaj gemisinin keşifl verdik. Bölgedeki yeni keşiflerle ilgili gelişmelerin, çalışmalar nihayete erdiğinde kamuouyla paylaşmayı sürdüreceğiz. Şu anda yerli gazımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizle buluşturmaya hasretmiş durumdayız.

Sadece Karadeniz gazıyla yetinmedik. Boru hatlarımızı, gaz depolama tesisimizi de genişlettik. Yeraltı doğalgaz depolama tesislerimizin kapasitesi 6 milyar metreküpe ulaştı. Bunu 10 milyar metreküpe çıkartacağız. Cuma günü 4,6 milyar metreküp hacme ulaşan Silivri doğalgaz tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz.

BAŞARILI ÖĞRENCİYE TEŞVİK PROGRAMI

Başarı teşvik programı ile devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar başarı desteği vereceğiz. 

YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız."

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2022, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER