Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı müjdesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yerli aşı çalışmalarıyla ilgili konuştu. Erdoğan açıklamasında, "İnsan çalışmaları için önümüzdeki hafta bin doz aşı üretilmiş olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı müjdesi...

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

Karadeniz'deki Sakarya gaz sahasında Fatih gemisinin Tuna 1 kuyusundaki sondajlarında 405 milyar metreküp gaz rezervi keşfedildi. Kuyudaki çalışmaları tamamlayan fatih gemisi önümüzdeki ay yine Sakarya gaz sahasındaki sondaja başlayacak. Veriler, Türk Ali 1 Kuyusu'ndan da en az Tuna 1 kuyusu kadar verim alınacağını söylüyor. Bir asrı aşkın süredir hidrokarbon kaynakları arayışı içinde olan Türkiye'nin kayda değer bir netice elde ettiğini söyledi.

 

Türkiye bir yanı Avrupa'ya, bir yanı Asya'ya, bir yanı Afrika'ya uzanan bir coğrafyada bulunuyor. Bilindiği gibi tarih kitaplarının yeniden yazılmasına neden olan keşifler Türkiye'de yer alıyor. Türkiye istikrarı ve gücüyle huzur ve güven adası olarak hedeflerine yürümeyi sürdürüyor. Türkiye büyüdükçe  ve güçlendikçe dahil olduğu hususlar da genişliyor. Vatanımıza uzatılan her eli kıracağız. Sürekli yeni cepheleri açılan mücadelemizin mesajlarını aktaracağız.

 

Malazgirt'ten Çanakkale ye uzanan büyük mücadelenin her safhasının mesajlarını nesilden nesile aktararak maziden atiye kurduğumuz köprüyü sürekli güçlendireceğiz dedi. "Ne tarihte ne kendi siyasi hayatımda beşeri düzeyde milletin gücünün üstünde bir güç milletin iradesinin üstünde bir irade tanımadım görmedim bilmiyorum" 2023 hedeflerine, bu güzel tablo sayesinde ulaştıracak, evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakacağız.

 

Çok güçlü görünen nice devletin salgında titrediğini gördük. Demokrasi ve özgürlükler adına diğer ülkeleri yerden yere vuranlar hızla ırkçılık bataklığına saplanıyor. Karşılarında geçmişte iki çift lafla sindirdikleri Türkiye'nin olmadığını gördükçe de öfkeleniyorlar.

 

Biz ülkemizde darbeler ve vesayet döneminin bittiğini söyledikçe bazıları hezeyanlarla cevap veriyorlar. Millete söyleyecek sözü anlatacak projesi kuracak ortak hayali paylaşacak sevinci olmayanların son ümidi dışardan gelen destek vaadidir. Bunlara kötü bir haberimiz var. Destek bekledikleri yerler artık kendi canlarının derdine düşmüşlerdir bunu böyle bilsinler. Tavsiyemiz, eski devir alışkanlıklarını bir tarafa bırakıp bizim yaptığımız gibi gözlerini gönüllerini milletimize çevirmeleridir.

 

Halkımızın 2023 seçimlerinde herkesi hak ettiği yere konumlandıracağına inanıyorum. Bundan yaklaşık 10 yıl önce 2023 hedeflerini açıkladığımızda bizleri nasıl müstehzi bir ifadeyle süzdüklerini hatırlıyorum. Biz cumhuriyet tarihindeki en iddialı demokrasi ve kalkınma programını açıklıyorduk. Türkiye nice badireleri 2023 hedefleriyle aştı. Biz menzilimizden sapmadık. Asıl yolumuzu hep açık tuttuk, gelecek vizyonunu şekillendirmeye gayret ettik.

 

2053 vizyonumuzun esasını oluşturacak olan büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına yeni başlıyoruz. Eğitim sağlık adalet güvenlik ulaşım enerji tarım sanayii ticaret spor gibi tüm alanlarda mevcut alt yapı üzerinde geleceğin Türkiye'sini kurmak üzere harekete geçiyoruz.

 

Bugünkü kabine toplantısında değerlendirilen bazı hususları paylaşıyor. Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinliklerle ilgili denetimler etkin şekilde sürdürülecek. Özellikle temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak.

 

Ortaokullarda 5. sınıflarda liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerini 2 Kasım itibariyle başlatıyoruz. Hala uzaktan eğitimin sürdüğü diğer sınıflarla ilgili tarihi de gelişmelere bakarak en yakın zamanda kamuoyuna ilan edeceğiz.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yerli aşı geliştirme çalışmalarında oldukça ileri bir düzeye gelindi. Bu anlamda yapılan yatırımların, desteklerin birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 13 ayrı çalışması başlatılmıştı. 5 tanesi insan çalışma safhasına yaklaştı. Alt yapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesi bulunuyor.

 

ikinci bir firmamızında üretim altyapısını tamamlamasıyla bu rakam ayda 50 milyon dozun üstüne çıkabilecektir. İnsan çalışmaları için önümüzdeki hafta bin doz aşı üretilmiş olacak." ifadelerini kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29