Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'ni açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Ankara Şehir Hastanesi ile Türkiye, en büyük şehir hastanesine kavuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'ni açtı

    Ankara Şehir Hastanesi, Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kayseri, Elazığ, Eskişehir ve Manisa'dan sonra hizmete giren 9. şehir hastanesi oldu. Sağlık kampüsü tam kapasiteyle hizmete girdiğinde, günlük 30 bine yakın hasta kabulü öngörülüyor.

   

   Türkiye'nin en özellikli ameliyatları yapılacak

   Hasta kabulüne başlandığı günden itibaren 104 bin poliklinik ve 17 bin acil muayenenin yanı sıra 2 bin 815 ameliyat yapıldı. Hafta içi günlük 7 bin muayene, günlük ise 600 acil muayene gerçekleştirildi.

     Toplam yatak kapasitesi 3 bin 633 olan hastanede, Genel Hastane 586, Kalp ve Damar Hastanesi 470, Nöroloji Ortopedi Hastanesi 506, Çocuk Hastanesi 555, Kadın-Doğum Hastanesi 518, Onkoloji Hastanesi 598, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) 100 ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ise 300 yatakla hizmet verecek.

Ankara Şehir Hastanesinde, içerisinde tuvalet ve banyosu yer alan 2 bin 117 nitelikli hasta odası ve Türkiye'nin en özellikli ameliyatlarının yapılacağı, yüksek hijyen seviyesinde şartlandırılmış, uluslararası standartlarda donanıma sahip 131 ameliyathane yer alıyor.

     Türkiye'nin en büyük laboratuvarını barındıran hastanede, tüm hizmetler dijital ortamda yürütülecek. Kampüste, ambulans helikopterler için 2 ayrı heliport bulunuyor. Sağlık kampüsü tam kapasiteyle hizmete girdiğinde günlük 30 bine yakın hasta kabulü öngörülüyor. Acil servise ise günlük ortalama 8 bin giriş olacağı tahmin ediliyor.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Biz sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını çözmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. En son 3600 ek gösterge meselesini çözeceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri budur" dedi.

       Bilkent Şehir Hastanesinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik etti.

    Erdoğan, “Sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıların asla affedilir, hafife alınır tarafı yoktur. Sağlık çalışanlarımıza saldıranlar doğrudan kendi canlarına, kendi canları kadar değer verdikleri yakınlarının sağlıklarına saldırdıklarının farkında değiller. Polislerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan birisi budur” diye konuştu. 

 

     “Eski Türkiye'de içimizi en çok acıtan konulardan birisi sağlık sisteminin eksikleriydi”
    Kanuni Sultan Süleyman'ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Türkiye'de yaşanan sağlık sorunlarını anlatarak, “Eski Türkiye'de içimizi en çok acıtan konulardan birisi sağlık sisteminin eksikleri, yanlışları, yetersizlikleri yüzünden ortaya çıkan vahim görüntülerdi. Yaşı 35-40'ın üzerinde olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu görüntüleri bizzat yaşamıştır. Hastanelerimiz adeta dökülüyordu, vatandaşımız doktora ulaşana kadar öyle eziyet çekiyordu ki, sağlam bile olsa hastalığı tavan yapıyordu. Hadi doktora ulaştı diyelim, tetkikler, tahliller için doğru dürüst altyapı yoktu. Diyelim ki onu da geçtik, muayenesini oldu, reçetesini aldı, bu defa da ilaç bulamıyordu. Acillerin durumu çok daha fenaydı. İster acilden, ister poliklinikten gelsin, kendisine çıkartılan faturayı ödeyemediği için hastanede rehin kalan, ölüsü dahi rehin alınan veya arka kapılardan kaçmak zorunda bırakılan insanlarımız vardı. Ambulans denilen araçlar sadece dört teker ve kaportadan oluşan minibüslerdi. Bunu yaşadım onun için söylüyorum. Ben de öyle bir minibüste kazadan sonra dört arkadaşımla beraber Bolu'dan Düzce'ye getirildim, orada bile maalesef bize serum takacak hemşire bile yoktu. Böyle bir süreci yoktu. Parası olan yurt dışına gidiyordu, olmayan çilesini burada dolduruyordu” şeklinde konuştu.

     Belediye başkanlığı döneminden bu yana ideali olan şehir hastanelerini gündeme getirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Şehir hastaneleri sağlık sisteminin zirvesi olarak gördüğüm bir hayaldir. Hedefimiz hangi şikayetle olursa olsun şehit hastanesi alanına giren bir vatandaşımızın başka hiçbir yere gitme ihtiyacı duymadan tüm teşhis ve tedavisinin burada yapılmasıydı” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER