Cumhurbaşkanı Erdoğan '100 Günlük Eylem Planı'nı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan '100 Günlük Eylem Planı'nı açıkladı

      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı.

100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer aldı.

Programda bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak adımlar da bulunuyor.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

 

      Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne resmen geçtiğimiz 24 Haziran seçim sonuçlarının bir kez daha ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum.

Türkiye yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip yönetim anlayışında tarihi bir dönüşümü başarıyla tamamlamıştır. Bu dönüşüm tamamen demokratik sistem içerisinde gerçekleşmiştir.

Darbeler, muhtıralar türlü müdahaleleler geriye doğru baktığımızda pek çoğunu üzüntüyle karşıladığımız nice acı hadiselerin ardından böyle bir demokratik olgunluğa erişmiş olmamızı en büyük kazanımımız olarak görüyorum. 

Amacımız ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da yükseğe çıkararak gelecek nesillere aktarmaktır. Kugünkü proje toplantımızı bu yolda atılmış küçük ama önemli bir adım olarak görüyorum.

9 Temmuz gününden bu yana gerek şahsım gerek bakanlarım yoğun bir mesai içindeler. Devlet işlerinde millete sunulan hizmetlerde en küçük aksamaya meydan vermeyecek şekilde yürütüyoruz.

 

 

         Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini yayınlamaya başladık. İlk iş olarak yeni teşkilat yapılarını oluşturduk. Bakanlarımızın atamalarını da hemen yaptık. Kabinemiz bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 16 bakandan oluşuyor. Bakan yardımcılarımızın önemli bir bölümünü atadık. Üst düzey yöneticilerimiz ile ilgili hazırlıklarımız da sürüyor. Yeni kurulan başkanlık ve ofislerin hazırlığı sürüyor. Bugün de ilk 100 günlük icraat programımızı sizlerle paylaşıyoruz.

'400 proje yeni dönemin ateşleyici gücü olacak'

100 günlük icraat programımızın koordinasyonunu Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay yürüttü. Bakanlarımızın her biri taahhütlerimizi baştan sona gözden geçirdiler. Bunlardan 100 gün içinde yapacaklarımızı maddeler halinde sıralayıp bir araya getirdik. İlk 100 gün içinde yapılacak proje sayısı binin üzerindedir.

 

     46 milyar liralık bütçe ile hayata geçirilecek 400 proje adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır. Bu projeleri hazırlarken ilave kaynak ihtiyacı doğmamasına özellikle dikkat ettik. Milli Eğitim ile ilgili küçük bir istisna dışında bu ilkeden sapmadan programımızı oluşturduk.

 

 

      Savunma sanayi projelerine ayrı bir önem veriyorum. Programımızda yer alan 400 projenin 48'i savunma sanayimize aittir. Her birini takip ettiğim bu projeler kritik ehemmiyete sahiptir. Türkiye'nin baskıya maruz kaldığı bu dönemde her çalışma bizim için kıymetlidir. Bu projeler lazer silahından, uydu ve uydu fırlatma projelerine, insansız hava aracı ve insansız hava araçlarının geliştirilmesinden, helikopter motoru ve mühimmat üretimine kadar geniş bir yelpazeye dayanıyor. Geçtiğimiz 5 yılda yaşadığımız her hadise bize savunma sanayiinin önemini göstermiştir.  Savunma sanayii projelerinden asla taviz vermeyeceğiz.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER