Çocuk parklarındaki oyun aletleri tahrip edildi

Van'ın çeşitli parklarda bulunan çocuk oyun alanlarındaki eğlence aletlerinin son zamanlarda tahrip edildiği görülürken, çocuklar ise bir an önce salıncak ve kaydırak gibi aletlerin tamir edilmesi veya yenilerinin bırakılmasını istiyor.

Çocuk parklarındaki oyun aletleri tahrip edildi

        Van'ın çeşitli semtlerinde bulunan çocuk parklarındaki oyun aletleri, düzenli ve güzel kullanılmadığı için çoğu kullanılamaz duruma geldi. Küçük çocuklar ise söz konusu aletlere büyük çocukların zarar verdiğini belirtiyor. Özellikte Edremit TOKİ'deki parklarda bulunan çocuk oyun aletlerinin çoğu tahrip edilmiş durumda.

 


         OYUN PARKLARINDAKİ ALETLER KULLANILAMAZ DURUMDA
Oyun parklarında salıncaklar, kaydıraklar ve bilumum eğlence aletleri bırakılırken, aradan geçen 7 yıl içinde birçok oyun parkının kullanılamaz hale geldiği görüldü. Özellikle salıncakların zincirli oturma bölmelerinin birçoğunun kopma ve kırılma nedenleriyle olmadığı, çocukların sallanacakları bir bölmenin olmadığı görülüyor.

 


        TOKİ'de oturan sakinler söz konusu eğlence parklarındaki aletlerin yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızın eğleneceği parklarda birçok alet kırılmış veya tahrip edilmiş durumda. Elbette ki bunda çocukların veya sakinlerin de suçu olmuş olabilir. Çünkü zaman zaman salıncaklara iki kişi birden binmiş veya ergen yaştaki insanlar çocukların kullanması gereken aleti kullanıp tahrip etmiş olabilir. Ancak sonuçta kaydıraklar, salıncaklar şu an kullanılamaz durumda ise yönetimin bu konuya eğilmesi, bu sorunu çözmesi gerekir. Salıncak zincirleri veya oturma bölümleri yaptırılıp, küçük miktarda ücretler TOKİ konutlarında oturanlara aidat olarak yansıtılabilir. Çocuklarımızın eğlence parkında eğleneceği bir alet kalmamış durumda. Bu aletlerin yenilenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

 


       Konutların yapıldığı ilk birkaç yıl birçok aletin düzenli şekilde kullanıldığını, ancak sonraki yıllarda birçoğunun kullanılamaz duruma geldiğini belirten vatandaşlar, "Bu aletler bozulup, kırılıp döküldüğü için ömür billah böyle bırakılmamalı. Yönetim, parklardaki bu eğlence aletlerini yenilemelidir. Çocukların eğleneceği bir yer olmadığı için, evin içinde enerjisini boşaltmaya çalışıyorlar. Eğlence parkındaki bu aletlerin yenilenmesini istiyoruz" yorumunda bulundular.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER