CHP'nin 37.Olağan Kongresi ne zaman?

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nın ilk gününde genel başkan, ikinci gününde de Parti Meclisi üyeleri seçilecek. Parti Meclisi listesi yoğun bir mücadeleye sahne olacak. Kulislerde mevcut üyelerin yüzde 50’sinin liste dışı kalacağı konuşuluyor.

CHP'nin 37.Olağan Kongresi ne zaman?

Kimler aday olacak, kimler liste dışı kalacak?

Kulisler hareketli. CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'na sayılı günler kala listeler savaşı sürüyor.

Gelecek hafta sonu yapılacak kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapılacak. Şu ana kadar Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını açıklayan tek isim eski Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı. Delege ziyaretlerini sürdüren İlhan Cihaner'in de bir iki gün içinde kararını vermesi bekleniyor.  Ancak asıl mücadele ikinci gün Parti Meclisi seçiminde yaşanacak.

Muhalifler, Kılıçdaroğlu'nun listesine karşı kendi listelerini hazırlayacak  Kılıçdaroğlu, kendine yakın isimleri, parti içi muhalefet ise kendi adaylarını listeye koymak istiyor. Muhalifler, genel merkeze karşı ortak bir liste çıkarma hesabı yapıyor. Bu kapsamda muhalif gruplar arasında temaslar sürüyor. Kurultayda, 60 kişilik Parti Meclisi'nde yarı yarıya bir değişim bekleniyor. Yerel Yönetimlere seçilmiş partililere "aday olmayın" diyen Kılıçdaroğlu, listesinde ağırlıklı olarak kadın milletvekillerine ve gençlere yer verecek.

Parti Meclisi'nin içinden belirlenecek isimler Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) girecek. 18 kişilik MYK'nın sayısının azaltılması da gündemde.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER