Büyükşehir, Ahlat'a oba çadırını kurdu

Van Büyükşehir Belediyesi, Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıl dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesinde kutlamaların yapılacağı alana oba çadırı kurdu.

Büyükşehir, Ahlat'a oba çadırını kurdu

   Ahlat’ta 23-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Malazgirt Zaferi kutlamaları öncesinde Van Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamladı.

    Kutlamaların 949'uncu yıldönümünde Kültür ve Sosyal Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kutlama alanına oba çadırı kurdu. Çadırda Van Kedisinin yanı sıra Çatak ceviz oymacılığı, gümüş savat işçiliği örnekleri, yöresel elbiseler, kilimler, sedir ve kanaviçe, geleneksel Van evi maketi, dokuma, nakış tablolar, Urartu temalı elbise ve takılar yer alıyor. Zafer kutlamaları boyunca ziyarete açık kalacak olan çadıra şimdiden katılımcılar yoğun ilgi gösteriyor. 
 

    Pandemi nedeniyle kitlesel etkinliklerin yapılmadığı alanda ziyaretçiler, sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ediyor. 
   

   Öte yandan Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında Muş'un Malazgirt ilçesi ile Bitlis'in Ahlat ilçelerindeki kutlama alanları Türk bayraklarıyla donatılırken, Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı ve ‘Anadolu'nun tapusu’ olarak nitelendirilen Ahlat'ta ‘1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağının kurulduğu alanda birbirinden renkli etkinlikler yapılıyor. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER