Bilgiç: İran sınır kapısı açılmalıdır!

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, İran’a açılan Kapıköy Sınır Kapısı’nın mutlaka açılması gerektiğini belirterek, “Van’da yaptığımız temaslarda gördük ki sınır kapısının kapalı olması kentin ticaretini ve esnafları olumsuz etkilemiş. Bu kapının tez zamanda açılması, şehrin menfaatinedir” dedi. SP İl Başkanı Özay İlhan ise iktidar partisinin şehirde yarım bırakılan hizmetleri tamamlaması gerektiğini anlattı.

Bilgiç: İran sınır kapısı açılmalıdır!

    Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, beraberinde Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Enes Gürkan, Mali İdareler Başkanı Erdal Kıraç, Teşkilat Başkanı Tarık Carlet ve Gençlik Kolları Üyesi Yunus Kimya gazetemizi ziyaret etti.

    Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç’in Van’a gelmesi neticesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Başkanı Özay İlhan, “İlimizde teşkilat içi eğitimimiz vardı. Eğitim sonrası kentte çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, yerel basını ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda sizleri de ziyaret ettik” diye konuştu.

     Ak Parti’nin beton işlerinde başarılı olduğunu anlatan Başkan İlhan, “İktidar partisi yol yapmakta başarılı. Beton işlerinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama şehirleşme konusunda verilen sözler bir türlü tutulamadı. Bakın birçok şehirde yol yapıldı, ama bizim çevre yolumuz on yılı aşkın bir süredir yapılmış değil. Kent meydanı yapılacaktı, yapılmadı. Adliye lojmanları yapıldı, kullanılmıyor. Kent müzesi yapıldı, ancak yarım kaldı. Katlı otopark yaptılar, sonra değiştirdiler, şimdi orası da kullanılmıyor. Şehrin göbeğinde bir AVM yapıldı, esnaflar girdi içine, ama randıman alınmadığı için şu an kullanılamaz durumda. Devletin parası doğru kullanılmadı. Yetimin hakkından bahsediliyor, ama bu hak hep yanlış kullanıldı. Fakat Van ve Erciş’te başlanan cezaevleri tamamlanarak hizmete açıldı. Demek ki bizim halkımıza cezaevleri layıkmış. Belki de tüm bunlardan Cumhurbaşkanının haberi yok. İletilmiyor belki. İnşallah bu sorunlar bir an önce çözülür” ifadelerini kullandı.

    BİLGİÇ: İRAN KAPISI AÇILMAZSA, ŞEHİRDE BÜYÜK SIKINTI YAŞANIR

    Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Merkez Mali İdareler Üyesi Muammer Bilgiç, “Ülkede baskı ve tahakkümün sürdüğü bir süreçte geçiyoruz. Van sınır ticareti ile hayat bulan bir şehir. İran kapısının kapalı olması, kentteki ticareti ve esnafları olumsuz etkilemiş. Şehirde yaptığımız temaslarda bunu gördük. Yine bir sınır şehri olan Van’da İran konsolosluğunun olmaması da ayrı bir sorun. Van’ın mutlaka bir konsolosluğa sahip olması gerekir” dedi.

    Van’la ilgili zaman zaman sıkıntılı haberler gördüklerini, sorunların çözülmediğini anlatan Bilgiç, “İktidarıyla, muhalefetiyle bu ildekilerin sorunların çözümü noktasında çalışması gerekir. Kutuplaşmadan değil, birliktelikten nasip alınması lazım. İnsanların seçilme hakkı gasp edilmemeli. Yaptırımlar uygulanırken, suç ispat edilmeden, demokrasi rafa kaldırılmamalı. İnsanlar neyin ne olduğunu biliyor. İktidarda bulunanlar halkın sesine kulak verirlerse, basın da bunu güçlü şekilde duyurursa, sorunların çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

    Erken seçimin olup olmayacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Muammer Bilgiç, “İktidar hangi zaman dilimi içinde başarılı olacağını düşünüyorsa, o zaman seçimin yapılmasına karar veriyor. Erken seçim olmayacak dense de, iktidar kendini tam manasıyla hazırladıktan sonra her an için seçim yapabilir” ifadelerini kullandı.
Bilgiç, Van’da tarihi binaların olmadığını fark ettiklerini de belirterek, “Van’ın geleceğe taşınacak bir mimarisinin olması gerekiyor. Yerel yönetimlerin de bu anlamda vizyonlarının geniş olması lazım. Yoksa Van, hafızasız bir şehir olur” diyerek sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER