Beş şehrin oda başkanları Van'da

Adana, Hatay, Elazığ, Kırşehir ve Sakarya ve bazı ilçe oda başkanları Van’a gerçekleştirdikleri gezide, VESOB Başkanı Berge’yi ziyaret etti. Oda başkanları Van’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

Beş şehrin oda başkanları Van'da

    Adana Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nevzat Alphan, Hatay İskenderun Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Hatay Kırıkhan Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Süleyman Baday, Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Cebrail Top, Kırşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Murat Zobu, ve Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akardağan üç günlük ziyaret kapsamında geldikleri Van’da  Berge’ye de hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

    Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, hayırlı olsuna gelen oda başkanlarını ağırladı.

     Üç günlük Van ziyareti kapsamında başkanlar, Van’ı gezdi. Özellikle Van Gölü’ne hayran kalan başkanlar, Van’a dair tüm önyargılarının kırıldığını dile getirdiler. Van kilimini çok beğenen ve Van’ın doğal güzelliklerle dolu olduğunu gören başkanlar, Akdamar Adası, Van Kedi Villası, Van Kalesi ve Van şehir merkezini gezdi.

    Van kedisini kucaklarına alarak seven başkanlar, inanılmaz mutluluklar yaşadı. Akdamar Adası’nın ihtişamına aşık olan, Van Kalesi’nin görkemine hayran kalan başkanlar, “Gerçekten de Van doğunun incisi olmuş. Başta Urartular olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Van’ı çok beğendik. Güneşin ve suyun başkenti derlerdi, hakikaten de öyleymiş. Özellikle Van Gölü’nde yaşayan ve tersine göç eden Van Balığı İnci Kefali bir dünya güzelidir. Van’ın dünya değerlerini görmek bizleri mutlu etti, iyi ki gelmişiz.” ifadelerini kullandılar.

 

   “Teşekkürler İsa başkan”

   Oda başkanları kendilerini en iyi şekilde ağırlayan  Berge’ye teşekkür ederek, “İyi ki de hayırlı olsuna gelmişiz. Van’ın güzelliklerini görmek ruhumuza ferahlık verdi.” şeklinde konuştular.

   Berge ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beş şehirden gelen kıymetli oda başkanlarımızı karşılamak bizler için bir onurdu. Van değerlerini gösterdiğimiz dostlarımız ile gezdiğimiz her an bizler için mutluluk kaynağıydı. Van’ımıza karşı olan ön yargıları kırmak ve güzelliklerini tanıtmak bizim başlıca görevlerimiz arasındadır. Bu güzel günlerimizde bizleri yalnız bırakmayan oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER