Başkan Vekili Aslan, mahalle sakinleriyle bir araya geldi

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan Hatuniye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Aslan, çözüm odaklı çalışmalarla sorunların üstesinden geleceklerini kaydetti.

Başkan Vekili Aslan, mahalle sakinleriyle bir araya geldi

    İlçenin merkez ve kırsal birçok yerinde esnaf, aile ve mahalle buluşmaları gerçekleştiren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, bu kez Hatuniye Mahallesini ziyaret etti. Mehmetçik Selen İlkokulu-Ortaokulu Konferans Salonunda vatandaşlardan gelen istek, talep ve önerileri dinledi, belediye tarafından yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi verdi.

    Mahalle ziyaretlerinde Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, VEDAŞ, VASKİ, AKSA, Telekom yetkilileri ve muhtar Turgut Külay da hazır bulundu.

Hatuniye Mahallesi sakinleri bazı sokaklarda özellikle internet alt yapısı ile ilgili sorun yaşadıklarını, kabloların çalındığını belirterek, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.

    Vatandaşlar ayrıca yeni açılan yollarda, sokaklarda su ve doğalgaz ile ilgili problemlerin giderilmesini, kot farkı olan alanlarda gerekli çalışmaların yapılmasını, bazı sokakların asfaltlanmasını, çöp kovalarının da daha sık yıkanmasını talep ettiler.

 

    “HATUNİYE MAHALLESİ’NDE BU SENE 5 KİLOMETRE SIFIR YOL AÇTIK”

    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, ilçe sınırları içerisindeki her yere hizmet götürmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:  “Bizim yaptığımız çalışmalardan herhalde en çok memnun olması gereken mahallelerden biri Hatuniye'dir. Bu mahallemizde 18’inci madde uygulaması ve yola terkin kapsamında bu sene 5 kilometre sıfır yol açtık. Gelecek yıl 5 kilometre daha açmayı planlıyoruz. Belediyenin birçok biriminin Hatuniye Mahallesi'nde ciddi çalışmaları var. Talep, sorun ve önerilerinizi dinledim. Gerekli notları alıyoruz. Bu mahallemizdeki birçok problem Telekom, VEDAŞ, VASKİ ve AKSA ile ilgili problemler, bizle ilgili değil. Bu kurumların yetkilileri de toplantılarımıza, buluşmalarımıza katılarak gerekli notları alıyorlar. Hatuniye Mahallemiz bu sene yaptığımız ve gelecek sene yapacağımız çalışmalarla çok daha güzel bir mahalle olacak.” 

    Mahalle Muhtarı Turgut Külay da yeni açılan yolların kendilerini çok memnun ettiğini, belediye hizmetlerinden genel olarak memnun olduklarını belirterek, birçok sorunun çözüldüğünü söyledi. Muhtar Külay, Başkan Vekili Sinan Aslan’a yapılan çalışmalar için teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2020, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29