Başkan Erdoğan Şırnak'tan dünyaya seslendi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Şırnak 7. Olağan İl Kongresinde konuştu. Erdoğan, Şırnak'ta yatırım değeri 3.5 milyar lirayı aşan 591 projenin açılışını da gerçekleştirdi. Erdoğan, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilime de dikkat çekerken Batı'nın bölgedeki konularda ikiyüzlü tavır almasını eleştirdi.

Başkan Erdoğan Şırnak'tan dünyaya seslendi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Şırnak 7. Olağan İl Kongresinde konuştu.

Erdoğan, Şırnak'ta yatırım değeri 3.5 milyar lirayı aşan 591 projenin açılışını da gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan Şırnak'ta yaptığı konuşmada gündeme dair önemli konulara değindi. Erdoğan, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilime de dikkat çekerken Batı'nın bölgedeki konularda ikiyüzlü tavır almasını eleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Yaklaşık 1,5 yıllık bir hasretin ardından bütün kardeşlerimi selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında Şırnak'a özel şükranlarımı iletmek istiyorum. 11 Mart'ta buraya geldiğimde, Şırnak Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'ye emanet ettiniz. Bu sonuçla Şırnak Türkiye genelinde seçim kazandığımız 24 il belediyesinin arasında Rize'nin ardından 2. sırada yer aldı. Belediye Başkanımız Mehmet Yarka kardeşime ve ekibine de teşekkür ediyorum. İnşallah Şırnak'a layık bir belediyecilik anlayışı ortaya koyarak, bu güvenin karşılığını hizmet olarak vereceğiz.

"Bugün Şırnak'a elimiz boş gelmedik. Kongremizden sonra katılacağımız törenle 3,5 milyar lirayı geçen 591 projenin resmi açılışını yapacağız. Şırnak'a yaptığımız yatırımların özet bir değerlendirmesini de paylaşacağız. Eser ve hizmetlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

BENİ ŞIRNAKLININ KARDEŞİ OLARAK YARATAN RABBİME HAMD EDİYORUM

Buradan bir kez daha tekrar ediyorum; beni Rizelinin olduğu kadar Şırnaklının da, Edirnelinin olduğu kadar Karslının da kardeşi olarak yaratan Rabbime hamt ediyorum. Dünyadan bundan daha büyük zenginlik, mutluluk, güç, itibar bilmiyorum, tanımıyorum. Ülkesinden ve milletinden utanan değil, gurur duyan herkesin aynı hissiyat içinde olduğunu biliyorum.

Bundan 5-6 yıl önce biz akan kanı durdurmak için demokratik tüm yolları kullanıyorduk. Terör örgütünün marifeti şehirlerimizi çukurlara bölmek olmuştu. Ağızlarından demokrasiyi düşünmeyenler bizim değil alçak terör örgütünün yanında yer aldı. Hükümetlerimiz döneminde de atığımız her adımda engellerle karşılaştık. Aklımıza hiçbir zaman terör örgütü kurmak gelmedi. Kadınları, çocukları katlederek kendimize hakimiyet alanı tesis etmeye çalışmak gelmedi. Bizim derdimiz hakkımız olan özgürlüklere ve hizmetlere ulaşabilmekti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2020, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29