Başkan Akman, işçilerin bayramını kutladı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 1 Mayıs mesajında; "Ülkemizin büyümesi, ilerlemesi ve gelişmesinde emek ve alın terleriyle önemli katkı sağlayan işçi ve emekçilerin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Akman, işçilerin bayramını kutladı

         ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, 1 Mayıs’ın ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin güçlenmesinde büyük emeği bulunan işçilerin hak arayış mücadelesinin simgesi olduğunu söyledi. Millet olarak, işçinin, hakkını alın teri kurumadan vermenin kutsiyetine inanan bir kültürün mensupları olduklarını vurgulayan Başkan Akman, “AK Parti Hükümetleri’nin son yıllarda hangi sektörde olursa olsun, çalışan ve üreten, emek harcayan işçilerimizin çalışma koşulları, gelirleri ve kişisel hakları iyileştirilmiş ve iyileştirilmeye devam edilmektedir” dedi.

     İşçilerin emek mücadelesinin yanında Koronavirüs (Covid-19) ile de mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Akman, sağlık çalışanları başta olmak üzere herkesin üstüne düşen görevi fedakarca yerine getirdiğini vurguladı. Mücadelede emeği geçen başta sahada görev yapan temizlik çalışanları olmak üzere herkese teşekkür eden Başkan Akman, yaşanan bu zor süreci dayanışma içerisinde aşacaklarını ifade ederek, “Dünyanın her yerinden sağlık çalışanlarının Covid-19 salgınına karşı yürüttükleri takdire şayan mücadelenin bir benzerinin de işçilerimiz sahada veriyor. Görünmez kahramanlar olarak adlandırdığımız işçilerimiz aylardır sahada Covid-19 salgınına karşı bir yanda çevre temizliğini yürütürken, bir yanda da yıkama ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

   Büyük bir özveriyle görevini yerine getiren, başarının, emeğin ve üretimin gerçek sahipleri olan işçilerin iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak için yerel yöneticiler olarak üzerine düşenin en iyisini yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle işçi emeklileri dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde görev yapan işçi kardeşlerimin  ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2021, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29