Başkan Akman'dan, Muhtarlar Günü mesajı…

Van’ın Tuşba İlçesi Belediye Başkanı Salih Akman 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Akman'dan, Muhtarlar Günü mesajı…

       Muhtarların, kendilerinin istişare mercii olduğunu dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da yerel yönetim anlayışına katılımcılığın sağlanmasında önemli bir misyon üstlenmektedir” dedi.

 

    Akman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Külliye’de muhtarlarla bir araya gelmesinin önemine vurgu yaparak, “Yerel yönetimler olarak bizlerin de muhtarlarımızla bir araya gelip istişarelerde bulunmamız devletimizin ve bizlerin muhtarlarımıza verdiği kıymet ve ehemmiyetin göstergesidir. Hayata geçirdiği projelerle toplumun tüm kesiminden büyük takdir toplayan Belediyemiz, muhtarlarımızın kendi mahalleleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, muhtarlarla istişare toplantıları düzenledi. Bu toplantılarda, üzerinde mutabık kalınan fikir alışverişinin sonuçlarını vatandaşlara hizmet olarak geri dönüşüm yaptık. Kısa sürede ilçenin birçok sorununu çözdük” dedi.

    Başkan Akman, sözlerine devamla “Muhtarlarla istişare ettiğimizde mahallelerdeki engellerin ve problemlerin çok daha hızlı mesafe katederek çözüme ulaştığına şahit olduk. Muhtarlar, vatandaşlarımızın gönüllü katılımıyla ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini yükseltmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalleleriyle ilgili konularda görüş bildirmek ve diğer kurumlar ile işbirliği yapmaları yanında aynı zamanda bulundukları bölgenin en önemli kanaat önderleridir. Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızla iç içe olmak, talep, problem ve ihtiyaçlarını yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlar elde etmişlerdir. Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, iyi bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü`nü tebrik eder, sağlık ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29