Başkaleli 40 öğrenci doyasıya gezdi

Başkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Değişimin Adı Kadın Eli Çocuk sesi projesi kapsamında 40 öğrenci, 1 hafta boyunca Çanakkale ve İstanbul’u doya doya gezdi.

Başkaleli 40 öğrenci doyasıya gezdi

   Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programından (SODES) sağlanan katkıyla Başkale Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Çanakkale ve İstanbul gezisine katılan öğrenciler, ellerine kına yakılarak Başkale Belediyesi Birim Amirleri ve veliler tarafından dualarla uğurlandı.

   Öğrenciler Van hava alanında Uçakla İstanbul Sabiha Havaalanına indikten Sonra Çanakkale’de, 18 Mart Savaşını Simülatörde izleyen öğrenciler sırayla Mecidiye Tabyaları, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği,27. Alay Şehitliği, Meçhul Asker Anıtı ve Conkbayırı’nı Vanlı Şehitleri ziyareti Seyit Onbaşı topunu Yahya çavuş Hastane müzesi Alçıtepe’yi görme imkanı buldu.

   Geziye katılan Başkale Cumhuriyet Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Ruken Şeval Polat(12) Çanakkale’ye gittiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

   Şehitlikte olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Polat, "Şehitlerimizin çok büyük zorluklarla savaşıp bizlere bu vatanı emanet ettiklerini öğrendik. Bu güzel Ülkemizi Güzel yaşamamızı onların sayesinde olduğunu yerinde gördük. Bugün çok güzel ve maneviyat gördük, Çanakkale Şehitlerimizin Ruhuna Fatiha okuduk. Bize bu heyecanı yaşatan kaymakamımız Abdulselam Öztürk e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

   Havin Uyar ise “Daha önce hiç ilçeden çıkmamıştım, Üniversiteyi Van da okumayı istiyordum fakat bundan sonra Çanakkale veya İstanbulda  okumak istiyorum bunun için sayın kaymakamız Abdulselam Öztürk e teşekkür ederim bu tür gezileri olmasını istiyorum benim gibi kardeşlerimizin de gelip buaraları görmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

   Aslı Köroğlu ise “Lisede Amacımız Van dı bu geziden sonra hadeflerimiz büyük olacak” dedi.

   Çanakkale’den İstanbul’a geçen öğrenciler, burada da Eyüp Sultan Camisi ve Türbesi, Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camisi, Topkapı Sarayı miniatürk Türkiye Parkı ve tekne turuyla İstanbul boğazını gezdi.

   1 haftalık gezinin ardından ilçeye dönen öğrencileri karşılayan Kaymakam Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, öğrencilerin yaşadıklarını dinleyerek bir süre sohbet etti.

   Öztürk bu tür projelerinin devam edeceğini belirterek, “Biz bu projeyi sizler Çanakkale’yi İstanbul’u gezerek yerinde görmeniz için yaptık. Çanakkale’de gördünüz doğulusu batılısı hep beraber bu topraklar için can verdi. Sizin oraya giderek görmenizi arzu ettik. Türkiye’mizin her yerine geziler yaparak öğrencilerimizi göndereceğiz. Bu tür projelerimiz devam edecek. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlere güveniyoruz. Devletimiz için milletimiz için iyi yerlere geleceğinizden inancım tamdır” dedi.

   Proje Koordinatörlüğünde, proje kapsamında ileriki günlerde de Van gezisi düzenleneceğini bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER