Başkale ve Çatak'ta, silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi

Van’ın Başkale ve Çatak ilçelerinde yapılan çalışmalar sonucunda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.

Başkale ve Çatak'ta, silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi

    Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca PKK/KCK terör örgütüne ait sığınak, barınak ve depoların tespit edilmesi maksadıyla Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi kırsalında 4 Aralık 2020 tarihinde operasyon icra edildiği belirtildi.

     Açıklamada, “İcra edilen operasyon neticesinde; 1 adet Kalaşnikov piyade tüfeği, bir miktar fişek ve bir miktar yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlar, yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir” denildi.

    Öte yandan PKK/KCK terör örgütüne ait sığınak, barınak ve depoların tespit edilmesi maksadıyla Çatak ilçesi Acarlar Mahallesi kırsalında 4 Aralık 2020 tarihinde operasyon icra edildiği belirtildi.

   Açıklamada, “İcra edilen operasyon neticesinde 16 adet RPG-7 antitank roketatar mühimmatı, 1 adet RPG-7 antipersonel roketatar mühimmat, 17 adet roketatar sevk fişeği ele geçirilmiştir. Gerekli işlemlerin ardından mühimmatlar olay yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlar, yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2020, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29