Balandı: 1 Mayıs, bayram gibi kutlanmalı!

Yaklaşık 36 yıldır sendikacılık yapan ve 24 yıldır Tes-İş Şube Başkanlığı’nın yanı sıra, 10 yıldır Türk-İş Van Temsilciliği görevini yürüten Naif Balandı, 1 Mayıs’ın bayram gibi kutlanması gerektiğini belirterek, şiddet gösterilerini tasvip etmediklerini anlattı. Balandı, işçilerin kıdem tazminatının önemine de vurgu yaparak, işçinin hakkını korumaya devam edeceklerini anlattı.

Balandı: 1 Mayıs, bayram gibi kutlanmalı!

         1 Mayıs’ın işçilerin ve emekçilerin bayramı olduğunu anlatan Tes-İş Şube Başkanı ve Türk İş Temsilcisi Naif Balandı, “1 Mayıs işçilerimiz ve emekçilerimiz için çok önemli. Bizler de 1 Mayıs dolayısıyla özellikle işçilerimizin kıdem tazminatının önemli olduğunu söylüyoruz. Kıdem tazminatına dokundurtmayacağı kimseyi. Çünkü işçiler yıllarca çalışıyor ve işlerinin sonunda bu tazminatı alıyorlar. Aldıkları bu parayla ya çocuklarını evlendiriyorlar, ya da buna benzer bir iş yapıyorlar” dedi.

 


       “GENEL BAŞKANIMIZ ATALAY İLE İLGİLİ İFTİRALAR ATILDI”
Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile ilgili iddiaları da konuşan Balandı, “Bizim genel başkanımıza yönelik iftiralar atıldı. İnsanları sokaklara çağırdığını söylediler. Kesinlikle Ergün Atalay hiçbir zaman kimseyi sokağa çağırmadı. Birileri gidip savcılığa şikayet etti. Biz genel başkanımızı her konuda biliyor ve destekliyoruz. Elbette insanlar haklarını savunacak. Ama eylemler demokratik bir şekilde olmadı. Bizler insanlarımızın sokaklara çıkmasını istemiyoruz. Sokak hiçbir zaman çözüm değildir” dedi.

 


       Memleketteki huzurun önemine vurgu yapan Balandı, “Eylemler olduğu müddetçe şehirlerde sıkıntılar olur. Yani huzur kalmaz. Bakın 1 Mayıs’ta Van’da eylemler Valimiz tarafından yasaklandı. Bizler gayet normal karşılıyoruz. Ortam sıkıntılı olabilir ve bu eylemler, birilerine kapı aralayabilir. Bu yüzden eylem ve etkinlikler ilimizde yasaklandı. Valimizin aldığı karara saygı duyuyoruz. Türk İş olarak kendisine de teşekkür ediyoruz. Bizler de Kocaeli’ne gideceğiz. Kocaeli’de bayramımızı kutlayacağız” dedi.

 


        SENDİKALARA ÜYE DEVŞİRME ELEŞTİRİSİ…
Sendikaların birbirinden üye devşirmesinin de doğru olmadığını anlatan Naif Balandı, “Bizler Türk İş olarak çizgimizi değiştirmiyoruz. Belediyelerde görev kiminse biz onlarla çalışırız. Sendika değiştirmek doğru değildir. Şimdi bazı sendikalar başka sendikaların kendi üyelerine baskı uyguladığını söylüyor. E siz de daha önce bazı üyeleri diğer sendikalardan kopardınız. Bunlar doğru değil. Bizler Türk İş olarak üyelerimizin dik durmasını ve çizgilerinden vazgeçmemesini istiyoruz” dedi.

 


        1 Mayıs’ın bayram gibi kutlanması gerektiğini belirten Balandı, “Eylem yaparak, yıkarak, yakarak 1 Mayıs kutlaması olmaz. Kurumların belirlediği yerlerde bu bayramı en güzel şekilde kutlamalıyız. Bizler de dediğim gibi Kocaeli’ye gideceğiz ve Türk İş olarak burada bayramımızı kutlayacağız. Ben sizler aracılığıyla bir kez daha tüm işçilerimizin bayramını yürekten kutluyorum” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER