Bakan Varank'tan 10 bin istihdam müjdesi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nin faaliyete geçmesiyle yaklaşık 10 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz." dedi.

Bakan Varank'tan 10 bin istihdam müjdesi...

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rönesans Holding, Sonatrach ve Bayegan ortaklığında Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nde gerçekleştirilecek Polipropilen Üretim Tesisi projesinin Çırağan Sarayı'ndaki imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, kimya sektöründe dünyanın 14. büyük pazarına sahip olduğunu vurguladı.

   Milli gelirin yüzde 6'sını oluşturan bu sektörde geçen yıl 38 milyar dolarlık ithalat yapıldığını aktaran Varank, "Tek başına petrokimya sektöründeyse yine geçtiğimiz yıl 13 milyar dolar dış ticaret açığı verdik. Bu tutar, imalat sanayinde verdiğimiz dış ticaret açığının yüzde 30'una karşılık geliyor. Petrokimya sektöründe ürün bazında en fazla açığı polipropilen ve polietilen türevlerinde veriyoruz. Plastik, elyaf ve kauçuk ham maddelerinde ciddi ölçüde dışa bağımlıyız. Aslında tüm bu veriler, üretime dayalı büyümenin gerçekleşmesi ve cari açığın kalıcı bir biçimde azaltılması için petrokimya yatırımlarının ne derece hayati olduğuna dikkati çekiyor." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER