Bakan Koca: Dikkatsizlik bizi bu hale getirdi

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle düğünler ve bayramdaki dikkatsizlik sonrası koronavirüs vaka sayılarının arttığını belirtti.

Bakan Koca: Dikkatsizlik bizi bu hale getirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına çıktı.

 

Haziran ayında normalleşmenin tedbirli bir normalleşme olmadığını, dikkatsizlik sonrası koronavirüs vaka sayılarının arttığını belirtti.

 

Sağlık personellerinin çoğunun uzun süren mesailerden dolayı aileleri ile görüşemez duruma geldiğini söyledi.

 

Buna rağmen sağlıkta şiddet olaylarının bitmediğini dile getiren Bakan Koca, birinci dalganın zirvesinde olduğunu anlattı.

 

Bakan Koca, "Ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. Sağlık çalışanlarımız bütün mesailerini bulaştırıcı hastalarla geçirmektedir. Başka insanlar için. 29 bin 865 çalışanımıza virüs bulaştı, 52 sağlık çalışanımız hayatını kaybetti. İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Ülke genelinde durum kontrol altında. Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu’da artış var. Ankara, Mardin, Şanlıurfa da ciddi artış var. Virüs gücünü kaybetmedi. Özellikle ağır hasta sayımızı azaltmamız gerekiyor. Bilim Kurulu tarafından sezonun ilk yarısının seyircisiz olması önerildi" dedi.

 

02 Eylül koronavirüs verilerini de açıklayan Bakan Koca, son 24 saatte 45 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Son gün 107 bin 927 test yapıldığını ve bin 596 pozitif vakanın olduğunu ifade eden Bakan Koca, son gün 947 hastanın iyileştiğini söyledi.

 

Bugüne.dek 273 bin 301 pozitif vaka meydana geldiğini söyleyen Koca, toplam 6 bin 462 ölüm olduğunu ifade etti.

 

Kronik hastalar ve yaşlıların daha fazla sözkonusu salgından etkilendiğini kaydeden Bakan Koca, herkesin tedbirli olması gerektiğini hatırlattı.

 

Bakan Koca, sorular üzerine sokağa çıkma yasağının gündemlerinde olmadığını dile getirdi.

 

Bakan Koca tüm ülkede düğünler, nişan ve sünnet düğünü etkinlikleri ile ilgili yeni kısıtlama kararı olması gerektiğini toplantıda konuştuklarını ifade etti.

 

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER