Bahçesaray için planlanan projeler heyecan uyandırdı

Ak Parti Van İl Başkanlığı haftalık yönetim kurulu toplantısında, Bahçesaray Belediyesi’nin 15 aylık çalışmaları değerlendirildi. Bahçesaray Belediyesi’nin 2023 için hayata geçirmeyi planladığı projeler ise heyecan uyandırdı.

Bahçesaray için planlanan projeler heyecan uyandırdı

    Yenilenen İl Başkanlığı Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen haftalık yönetim kurulu toplantısına başkanlığı İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu yaptı.

    Geçtiğimiz hafta yapılan üye kayıt, esnaf ziyaretleri ve halkla ilişkiler konularında bir değerlendirme yapan Türkmenoğlu, bu çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini söyledi.

    İl Yönetim Kurulu olarak teşkilatların ve AK belediyelerin çalışmalarını çok önemsediklerini de belirten Türkmenoğlu, “AK Belediyelerimiz ilçelerimizde yaptıkları çalışmalarla göğsümüzü kabartıyor ve yüzümüzü güldürüyorlar.” İfadelerini kullandı ve sözü Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’a bıraktı.

    Arvas, yaptığı konuşmada AK Belediyecilik anlayışı içerisinde aralıksız olarak halka hizmete devam ettiklerini söyledi. Bahçesaray’ın zor coğrafi ve ekonomik koşullarına rağmen önümüzdeki yıl için çok güzel projeler hayata geçirmeyi planladıklarını da sözlerine ekleyen Arvas,” İl Başkanımız Kayhan Türkmenoğlu’nun büyük desteği ile birçok sorunumuzu aşıyoruz.  Bahçesaray’ımızın daha yaşanılabilir hale gelmesini sağlayacağız. Hazırladığımız projelerimizi hayata geçirmemiz halinde Bahçesaray’ımız cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.
    Daha sonra Bahçesaray Belediyesi Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Şükrü Tan, 15 ay içerisinde 2 adet tam teşekküllü taziye evi yaptıklarını söyledi. Ayrıca bu süre içerisinde 13,5 kilometre sulama kanalı ve 60 adet sulama göleti temizliği yaptıklarını da belirten Tan,” Toplam 32 kilometrelik arazi yolu açarak ilçemizdeki tarımsal faaliyetlere belediye olarak katkıda bulunduk. 1 kilometre sıcak asfalt, 22 kilometre stabilize yol çalışması yaptık. Şu an 98 kilometrelik stablize yol çalışması devam ediyor, 8,5 kilometrelik sıcak asfalt yapımına ise en kısa sürede başlayacağız. İlçenin yeşillendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 5 bin adet fidan ile 2 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirdik. Bu kapsamda da mesire alanlarını elden geçirdik. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçemizin en gözde caddesi olan Mutiullahbey Caddesi’ni düzenledik ve aydınlatmasını yaptık. Öte yandan 15 aylık süre içerisinde 14 bin 500 metreküp taş istinat duvarı, 18 bin metrekare parke taşı, 3 bin metretül bordür taşı ve bin 500 metretül oluklu taş döşenmiştir.” dedi.
    Kovid-19 pandemi sürecinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Tan,” İlçe Kaymakamlığımız ve Halk Eğitim Merkezimiz ile birlikte ilçemizde maske üretim merkezini hayata geçirdik ve 150 bin maske üreterek vatandaşlarımıza ulaştırdık.  İlçemizde bulunan pandemi süresince işyeri, ev ve toplu yaşam alanlarını dezenfekte çalışması yaptık, sokağa çıkma yasağı sürecinde ise ihtiyaç sahiplerine hizmeti kapılarına götürdük. “şeklinde konuştu. Şükrü Tan son olarak ise Bahçesaray İlçesi’ne yapmayı planladıkları projeler hakkında "İlçemize bin metre kare alan üzerine bir otel ve altını da düğün salonu yapacağımız bir tesisi projelendirdik. Bu projemizi en kı sürede hayata geçireceğiz. İlçemize bir süt fabrikası kuracağız. Ziraai bakımdan verimli arazilerimizin bulunduğu yerlere sulama kanalları yapacağız. İlçemiz merkezine 2,5 kilometrelik mesafede bir yürüyüş ve bisiklet yolu yapacağız. Tekstil Atölyesi ve Millet Bahçesi ile ilgili altyapı ve projeleri tamamlanmak üzere. İlçemizin su başına bir tesis ve yapay şelale ile turizme kazandıracağız” diye konuştu.

   Değerlendirme sunumunun ardından söz alan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, belediyelerinin çalışmalarını gururla takip ettiklerini söyledi. Şeffaflık ve dürüstlük ilkeleri içerisinde icraatlar ortaya koyan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’ı ve ekibini tebrik ettiklerini belirten Türkmenoğlu, diğer AK belediyelerden de brifing almaya devam edeceklerini söyledi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2020, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29