AYM: Şahsi paylaşım AYM'nin görüşünü yansıtmaz

Anayasa Mahkemesi (AYM) üye Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımı ile ilgili açıklama yaptı: AYM'nin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar AYM'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz.

AYM: Şahsi paylaşım AYM'nin görüşünü yansıtmaz

    AYM üyesi Engin Yıldırım, “ışıklar yanıyor” notu ile yüksek mahkeme binasının fotoğrafını paylaştı. Işık metaforunun darbe iması taşıdığı gerekçesi ile tepkiler peş peşe geldi.

    Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Anayasa Mahkemesi'nin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

15 Temmuz vurgusu 

    "Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır."

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, dün Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına hükmetti. Kararda, Anayasa Mahkemesinin yerindelik denetimi yapamayacağı ve yetkisini aştığı ileri sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER