Aslan, mahalle sakinleri ile bir araya geldi

Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Alipaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.

Aslan, mahalle sakinleri ile bir araya geldi

    İlçenin farklı noktalarına ziyaretler gerçekleştiren Kaymakam Aslan, mahalle sakinleriyle buluşmaya devam ediyor.

    Van Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Aslan, İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri anlatarak, vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dinledi. Gerçekleşen toplantıda ayrıca belediye başkan yardımcıları ile bazı birim müdürleri de hazır bulundu. Mahalle sakinleri, mahallelerine taziye evi yapılmasını, okul yapılmasını, VEDAŞ ve VASKİ ile ilgili yaşadıkları sorunların giderilmesini istedi. Vatandaşlar, ayrıca bölgede alt yapı, imar, çöp toplama ve drenaj hattı ile ilgili problemlerin giderilmesi gibi bir takım talep ve istekte de bulundu.

 

   "SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA DUYARLI DAVRANIYORUZ"

    Muhtar Yunus Dilmaç ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan ise sorunların çözümü noktasında duyarlı davrandıklarını belirterek, "Taziye evleri, camiler vatandaşların sahip çıkarak yapması gereken şeyler. Yeriniz, arsanız varsa bize tahsis edin biz yapalım. Burada bazı problemler belediyemizin çözebileceği şeyler ama bazı problemler de bizle ilgili değil. Bu sorunların çözümü noktasında o kurumlarla diyalog halinde olun, bizde o kurumlarla irtibat halinde olacağız. İmar ile ilgili belli bir yasaya, kanuna göre hareket ediyoruz. Bazen kişisel talepler önümüze geliyor. Burada kanuna aykırı bir karar veremeyiz. Mahalle ziyaretlerine çok önem veriyorum. Yoğun programlarımıza rağmen haftada bir, iki haftada bir bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Alipaşa Van’ımızın marka değeri yüksek bir mahallesi. Yapılaşma, modernleşme anlamında hızla ilerliyor. Bizde bu olumlu durumu gördükçe mutlu oluyoruz. " dedi.

    Mahalle halkı da gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyarak, Kaymakam Aslan'a teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29