Aslan'dan, vatandaşlara salgın uyarısı…

İpekyolu İlçesi’ndeki koronavirüs denetimlerine katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, korona virüse karşı mücadelede, sosyal mesafe, hijyen ve maske takılması konusunda esnaflar ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Aslan'dan, vatandaşlara salgın uyarısı…

     İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Covid -19 (Korona virüs) önlemleri kapsamında denetimlere katıldı.

   Başkan V. Aslan, esnafların ve vatandaşların Korona virüs tedbirlerine sıkı bir şekilde uymalarını istedi.

 

   İçişleri Bakanlığı kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla denetimler yapılması için bütün valiliklere bugüne kadarki en kapsamlı "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelgeyi göndermişti.

   Genelgede, COVID-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatılmıştı.

 

    “BAŞKAN VEKİLİ ASLAN VATANDAŞLARI UYARDI”

   İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Aslan, genelge kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleriyle birlikte kentin ve ilçenin en büyük yeme içme mekânlarının ve kafelerinin bulunduğu İki Nisan Caddesi’ndeki esnafları denetledi.

   Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, “Korona virüse karşı mücadelede, sosyal mesafe, hijyen ve maske takmaları konusunda esnafımıza ve vatandaşlarımıza bilgilendirmelerde bulunduk. Özellikle şunun bilinmesini isterim. Alkollü mekanlar, barlar, bup’lar hala kapalı, vatandaşlarımız bu konuya hassasiyet göstersin. Tedbiri elden bırakmasın. Sadece İki Nisan caddemizde denetim yapmıyoruz. Zabıta müdürlüğümüz tarafından 10 farklı ekiple ilçe merkezinde de denetimler sürüyor. Bütün herkes kurallara uysun. Daha bilinçli ve tedbirli olduğumuz dönemlere dönelim.” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2020, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29