Akman: Yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmalıyız!

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Dünya Yaşlılar Haftası” dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Yaşlılarımız için hayatın her alanında kolaylıklar sağlamalıyız” dedi.

Akman: Yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmalıyız!

    Başkan Akman mesajında; ‘Deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız, örf, adet, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Bütün hayatını, emeğini ailesine, milletine, ülkesine adamış yaşlılarımıza hizmet götürmek,  onları memnun etmek, hepimiz için toplumsal ve insanlık görevidir’ ifadelerini kullandı.

 

   Yaşlılığın, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönem olduğunun altını çizen Başkan Akman, “Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için hükümetimizce alınan bir dizi yasal düzenlemeler vardır. Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’nin yanı sıra başta Tuşba Belediyemiz olmak üzere birçok belediyemiz bakıma muhtaç yaşlılar için ‘Evde bakım hizmet’ veriyor. Sosyal devlet olma sorumluluğu kapsamında yaşlılarımızın devlet imkanlarından daha etkin yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı artarak devam ettiriyoruz” dedi.

 

   Peygamber Efendimizin (S.A.V.), gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik ettiğini de dile getiren Başkan Akman, “Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah’ta yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halk eder’ diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını en iyi şekilde yetişmemiz için feda eden, sahip oldukları bilgi hazinesi ile geleceğimize yön veren tüm yaşlılarımızın, ‘Dünya Yaşlılar Haftası’nı tebrik eder, aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER