Akman'dan, Malazgirt Zaferi mesajı...

Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun fethinin yolunu açan bir zafer olduğunu söyledi.  

Akman'dan, Malazgirt Zaferi mesajı...

Akman yayımladığı mesajında; ‘Sultan Alparslan komutasındaki kahraman ordumuzun aziz milletimize Anadolu’nun kapılarını ebediyen açan ve bu topraklarda kardeşçe yaşamamıza vesile olan şanlı zaferini milletçe bir kez daha kutlamanın heyecanını paylaşıyoruz’ diyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Malazgirt Zaferi'nin aynı zamanda Türklerin gök kubbe altındaki birlikteliklerinin kıyamete kadar sürmesinin sembolü olduğunu söyledi.

 

 Anadolu’nun kapılarının açılmasını sağlayan bu kutlu zaferin Büyük Komutanı Sultan Alparslan’ın askeri dehası ile kazanıldığını vurgulayan Başkan Akman, “Malazgirt Zaferi sonucunda sadece Türk tarihi değil aynı zamanda dünya tarihinin de akışı değişmiştir. Kazanılan bu büyük zaferle, bin yıla yakın bir süredir yaşadığımız bu topraklar, birlik ve kardeşliğimizin merkezi haline dönmüştür. Anadolu’da; barış, huzur ve mutluluk içinde, millet olarak birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir” dedi.

 

  Anadolu’nun kapılarını Türklere açan 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Bitlis’in Ahlat İlçesi ile Muş’un Malazgit ilçesinde düzenlenecek olan etkinliklerle kutlanacağını dile getiren Başkan Akman, ancak yaşanan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle törenlere katılacak olan vatandaşlarımızın sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralına mutlak suretle riayet etmeleri gerektiğini kaydetti. 

 

  Başkan Akman, “Bu yıl bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan COVID-19 salgına karşı verdiğimiz mücadelenin sekteye uğramaması için etkinlikler süresince maske, mesafe ve hijyen kuralına azami ölçüde uymamız hayati önem taşımaktadır. Birbirimizle yakın teması keselim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kararlı ve başarılı şekilde yürütülen bu mücadeleden zaferle ayrılmak için hepimiz kendi tedbirlerimizi kendimiz almalıyız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER