Adliye lojmanları pandemi hastanesine dönüştürülmeli

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, son zamanlarda ülke ve il genelinde artan koronavirüs salgınından dolayı hastanelerin yetersiz geldiğini, Van Bölge Hastanesi arkasında bulunan adliye lojmanlarının pandemi hastanesine dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Adliye lojmanları pandemi hastanesine dönüştürülmeli

     Konuyla ilgili Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak tüm dünyaya etkisi altına alan Corona virüs salgının ilimizde geldiği durumla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar göstermektedir ki hastalığın ihmale gelir yanı yoktur ve ne yazık ki her geçen gün bir çok insanımızın hastalığı yakalandığını bazılarının vefat ettiği haberini almaktayız. Geldiğimiz noktada Corona virüs hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Hastalık her geçen gün daha da artmaktadır. Corona virüs salgını nedeniyle hastanelerde bir çok hastanın tedavisi ertelenmektedir. Bazı hastalar yatışı yapılması gerektiği halde hastaneye yatırılmamaktadır sağlık çalışanları ciddi anlamda stres altındadır. Salgın bu haliyle devam ederse önümüzde ki günlerde çok daha sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Tüm bu gerçekler ışığında bir an evvel adım atılarak salgının gidişatına göre planlama yapılması gerekmektedir. Saadet Partisi Van il Başkanlığı olarak önümüzde ki günlerde çok daha fazla sıkıntı yaşanmaması adına İlimiz Bölge hastanesinin arka kısmında bulunan ve çürümeye terkedilen Adliye Lojmanlarının gerekli çalışmalar yapılarak ivedilikle Pandemi Hastanesine çevrilmesi hususunda başta Valiliğimiz olmak üzere muhatapları harekete geçmeye davet ediyoruz” denildi.

    Açıklamanın devamında, “Koronavirüs hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Hastalık her geçen gün daha da artmaktadır. Corona virüs salgını nedeniyle hastanelerde bir çok hastanın tedavisi ertelenmektedir. Bazı hastalar yatışı yapılması gerektiği halde hastaneye yatırılmamaktadır sağlık çalışanları ciddi anlamda stres altındadır. Salgın bu haliyle devam ederse önümüzde ki günlerde çok daha sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Tüm bu gerçekler ışığında bir an evvel adım atılarak salgının gidişatına göre planlama yapılması gerekmektedir. Saadet Partisi Van il Başkanlığı olarak önümüzde ki günlerde çok fazla sıkıntı yaşanmaması adına İlimiz Bölge hastanesinin arka kısmında bulunan ve çürümeye terkedilen Adliye Lojmanlarının gerekli çalışmalar yapılarak ivedilikle Pandemi Hastanesine çevrilmesi hususunda başta Valiliğimiz olmak üzere muhatapları harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER