Abalı Kayak Merkezi cıvıl cıvıl…

Van'ın Gevaş İlçesi'ne bağlı Abalı Mahallesi’nde bulunan ve Şubat ayı başında sezonu açan Abalı Kayak Merkezi hafta sonu cıvıl cıvıldı. Birçok kayak sever kayak yaparken, çocuklar da kızak ile kayarak

Abalı Kayak Merkezi cıvıl cıvıl…

         Geçtiğimiz sezon yeterli kar yağışı olmadığı için sezonu açamayan, bu sezon da oldukça geç hizmete giren Abalı Kayak Merkezi, Şubat ayı başında yağan yoğun kar ile birlikte kayak severleri ağırlamaya başladı.
Özellikle hafta sonu vatandaşlar söz konusu tesislere akın etti. Kayak merkezinin otoprak bölümleri dolunca, birçok kişi araçlarını yol kenarlarına park etmek zorunda kaldı. Yol kenarına park eden araçlar yaklaşık bir kilometrelik yer kapladı.
Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, birçok STK temsilcisi ve işadamlarının da tesislere gelerek kayak yaptığı gözlenirken, çocuklar ise kızak yapmanın keyfini yaşadı.

 


          Abalı Kayak Merkezi’ndeki birinci etap olarak bilinen teleski ve ikinci etap olarak bilinen telesiyej bölümleri hizmet verdi.
Profesyonel kayak yapanların çoğu oldukça dik bölümlerden oluşan ikinci etap pistinde kayarken, vatandaşların bir bölümü ise telesiyeje binerek tur atıp geri döndü.

 


         İNANÇ: KAYAK ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN BİRİNCİ ETAP ÇOK ELVERİŞLİ
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, son yılların en yoğun ilgisinin hafta sonu yaşandığını belirterek, “Cumartesi ve Pazar günü vatandaşlarımız kayak tesislerine büyük ilgi gösterdi. Tesislerimiz iki etaptan oluşuyor. Teleski ve telesiyejin olduğu etaplarda kayak keyfi yaşanıyor. Birinci pistimizin eğimi düşük olduğu için kayağa yeni başlayanlar için çok elverişli. Kayak öğrendikten sonra, oldukça dik bölümlerden oluşan ikinci etap pisti heyecan verici. Özellikle profesyonel kayakçılarımız bu etabı kullanıyor. Ancak kayağı tam öğrenemeden bir anlık hevesle zirvede kaymak isteyenler düşe kalka kayabiliyor. Telesiyej başındaki görevlilerimiz ise onları sürekli uyarıyor. Kayakta duruş, dönüş, yavaşlama ve hızı ayarlayabilme yeteneğini geliştirmeyenlerin ikinci etap pistini kullanmaması için uyarılarda bulunuyorlar. Çünkü bir anlık heves kazalara yol açabiliyor. Hafta sonu yoğun ilgiden dolayı araç park yerleri doldu. İnsanlarımız araçlarını yol kenarlarına park etmek durumunda kaldı. Tesislerimizin ileride yeni pistlerle adından söz ettireceğine inanıyoruz. Van’ın böylesi sporlarla anılması bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

 


           Van’da Abalı’daki çocukların özellikle hafta içi kayak merkezinden faydalandırıldığını anlatan Gevaş Gençlik Spor Müdür Vekili Mehdi Tekçe ise söz konusu köyde Milli sporcuların çıktığını belirtti.
Abalı’daki tesisler, yaklaşık yedi yıl önce dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla hizmete açılmıştı. İkinci etap bölümü ise açılıştan bir yıl sonra hizmete girmişti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2019, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER