Gerçeği görmek

Önce Sivas Belediyespor, ardından Bayburt Özel İdarespor mağlubiyeti… Kalemizde 8 gol ve kaybolan 6 puan.

Bu sonuçlar bize yakıştı mı?

Elbette yakışmadı.

Ama şu an yapılacak bir şey yok. Üzülsek de ortada bir gerçek var.  Hepimiz de biliyoruz ki kadromuz bu gruba göre yetersiz.

Ligde 10. Hafta maçları geride kalırken lider yine değişti. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Vanspor'u mağlup ederek yeniden lider olan Sivas Belediyespor, bu hafta sahasında Somaspor'a mağlup oldu ve liderliği H. Trabzonspor'a bıraktı.

Ligin 9. hafta maçında sahasında Sivas Belediyespor'a mağlup olan temsilcimiz Vanspor, 2. Mağlubiyetini de bu hafta Bayburtspor deplasmanında aldı. Bayburtspor deplasmanına umutlu giden ekibimiz ne yazık ki kalesinde gördüğü 5 golle bu hafta grupta en çok gol yiyen takım olarak Van'a elli bos döndü.

Tabi bu dönüşle birlikte farklı seslerde çıkmaya başladı.

 Sanki elimizde çok mükemmel bir kadro varmış gibi eleştirilerin dozu yine kaçmaya başlamış durumda.

Eldeki oyuncu kadrosunu görmeden takımdan çok büyük beklentiler içinde olmak ne kadar doğru?

Sezon başına gidelim. Tüm takımlar kadrolarını kurup hazırlıklarını yapıp kamp çalışmalarını kapatacakları bir dönemde ancak kurulan ve ligde hedefi olmayan bir takım kurulduğunu hepimiz biliyorduk.

Gruplar belli olunca da hepimiz bu takım bu grupta ligde kalsın yeterli dedik.

Ama lig başlarken çok iyi bir başlangıç yapan ekibimiz ilk 8 haftada gerçekten verdiği mücadeleyle büyük başarıya imza attı. İster istemez bu büyük bir heyecan yarattı bir anda hedef şampiyonluğa döndü.  Ama eldeki mevcut kadroyla bunun olmayacağını yine hepimiz biliyoruz. Çünkü grup zorlu ve önümüzde de zorlu ve kritik maçlar belli.

Sivasspor Belediyespor’la başlayan zorlu maraton, Bayburtspor Özel İdare ile devam etti.

Grubun 2 güçlü ekibine mağlup olduk.

Üzüldük mü?

Elbette üzüldük. Ama var olan gerçekleri de görmek lazım. Bu takımın kapasitesi belli.

Boşa hayal kurmayalım.

Yani şu an bizi şampiyonluğa taşıyacak bir kadromuz yok. O yüzden galibiyetlerde olduğu gibi mağlubiyetlerle de takımın yanında olmakta fayda vardır.

Şimdi önümüzde yine zorlu kritik maçlar var. Mağlubiyetler puan kayıpları yaşanır mı? Yaşanabilir.

Bu durumlarda eleştirilerden ziyade bu süreçte takıma moral ve destek lazım ki takım o moral ve destekle ilk devreyi güzel bir noktada tamamlayabilsin.

 Ne yazık ki geldiğimiz noktada 10 haftalık maratonda 6 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan ve Ziraat Türkiye kupasında ise turu geçen takımın hocası Saffet İşler'i istifaya davet etmek, acımasızca eleştirmek bana göre yanlıştır.

Grubun geneline baktığımızda takım şu ana kadar başarılı bir grafik çizmiştir.

Toplam 11 resmi maçta sadece 2 mağlubiyet yaşayan bir takımın hocasına hele hele eldeki mevcut kadroya göre başarısız demek bence yanlıştır.

Bakın geçmişte de böyle bir yanlış Hasan Erkin Şimşir hocayla yapıldı sonra dizimize vurduk. O açıdan 2 mağlubiyet sonrası Saffet İşler istifa demekle sadece takım zarar görür.

Hoca ne yapsın, takımın başarısını istemez mi? Ama eldeki malzeme hepimizin malumudur.

Bu takım bugün böylesi zorlu bir grupta hedefi olan bir çok takımı geride bırakmışsa unutmayalım ki bunda Saffet hocanın payı büyüktür.

Şimdi ligin ilk devresi için önümüzde 9 haftalık bir maraton var. Sabırlı olmak, takımı sahiplenmek ve takıma moral desteği vererek ilk devreyi güzel bir noktada tamamlayabilir ve Ligin 2. Devresinde yönetimin transferde atacağı adımlarla da şansımızı sonuna kadar sürdürebiliriz.

Ama dozu kaçırılan her eleştiri takımın ahengini bozar ve takıma zarar verir ve bu şansıda elimizden alabilir.

Unutmayalım ki ligin ilk devresindeyiz kaybedilen maçların kaybedilen puanların telafisi olur ama olumsuz eleştirilerle kanadı kırılan takımın toparlanması ise zor olur.

Şimdi önümüzde İlk devre için son 9 haftalık bir maraton var.

Zaten bu sezon için bir hedefimiz yoktu.

Lig başlarken bunu hepimiz biliyorduk. Ama şu an bulunduğumuz konum itibariyle şansımızı gittiği yere kadar sürdürebiliriz.

Bu sezon olur veya olmaz bilemeyiz. Ama teknik kadro ve futbolcularımızı sahiplenelim ki bu sezon olmasa da gelecek sezon için temelimizi şimdiden sağlamlaştıralım.

Cumartesi günü Sarıyerspor'u konuk edecek olan ekibimize şimdiden başarılar diliyorum.

Dileriz bu maç takımın yeniden çıkış ve istikrar maçı olur.

YORUM EKLE