Ortaöğretim öğrencilerine ekolojik okur yazarlık bilinci kazandırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile TEMA arasında "Lise Tema Doğa Eğitimi Programı" iş birliği protokolü imzalandı.

Ortaöğretim öğrencilerine ekolojik okur yazarlık bilinci kazandırılacak

             Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) arasında imzalanan protokolle ortaöğretim öğrencilerinin doğal varlıkları koruması ve ekolojik okur yazarlık bilinçlerinin artırılması hedefleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile TEMA arasında "Lise Tema Doğa Eğitimi Programı" iş birliği protokolü imzalandı.

 


            Protokolle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaöğretim okullarındaki öğrencilere toprak, su başta olmak üzere doğal varlıkları koruma, çevre ve tükenebilir varlıkların bilinçli kullanılması konularında eğitim verilmesi hedefleniyor.

 


           Eğitimde yeni dönem
Protokole MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç imza attı.
Büyük, protokolün "2023 Eğitim Vizyonu"nda belirtilen akademik bilginin yaşam becerisine dönüşmesini sağlamada önemli bir adım olacağını vurguladı.

 


            Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından hayata geçirilen Hayal, Etkinlik, Yaşam (HEY) modelinin uygulanmasında MEB ve TEMA arasında yapılacak çalışmaların etkin olarak yarar sağlayacağına inandığını da belirten Büyük, eğitimde yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2019, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29